HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Anyák napja a Green Ponyban

2016.05.25. 11:04 Green Pony Nyelvovi

13233015_1104955029545879_3931696335970575802_n.jpgA hónap első ünnepe az anyák napja volt, melyen természetesen részt vettek az ünnepeltek és az apukák is.

Régóta készültünk a műsorral, a gyerekek nagy áhítattal tanulták a verseket,dalokat és ugyanilyen nagy örömmel készítették az ajándékokat is.

Az Orgona ága c. dalra vonultunk a szülők elé, majd következtek a versek és a dalok, táncok. Ezután jött csak az igazi meglepetés.

 

13235338_1104955276212521_3905749517161937246_o.jpg

Divatbemutatót rendeztünk, melyhez saját kezűleg sálat festett minden gyermek. Majd az előzetesen minden anyukától elkért kedvenc zenéjére felvonultak a gyermekek. (Ki-ki a saját anyukája zenéjére, természetesen). Örömteli, olykor könnytől csillogó tekinteteket láttunk.

Az ajándékok átadása után jóízű beszélgetésbe elegyedtek a felnőttek, a gyerekek pedig játszottak. A szülők által behozott sütemények most is nagyon finomak voltak, ezúton is köszönjük őket!

 

 

Ebben a hónapban a közlekedés a fő projektünk. Játszottunk piros-zöld lámpa játékot, melynek lényege h az adott szín felmutatására meg kell állni vagy szaladgálni kell. Jól fejleszti a koncentrációt, az egymásra való odafigyelést és természetesen játékos formában növeli a szabálytudatot is, hisz életbevágóan fontos tudni a közlekedési szabályokat. Gyakoroltuk, hogy mely járművek közlekednek földön, vízen és levegőben.

Mozgásfoglalkozáson belül az egyensúlyi járást gyakoroltuk. Tabu témának számít, de fontosnak tartjuk a megelőzést, így beszélgettünk a fehérnemű szabályról, hogy mit szabad egy idegennek és mit nem, vagy akár egy ismerősnek és rokonnak is tudnia kell, hogy hol a határ és a gyerekeknek is tisztában kell lenniük azzal, hogy hol vannak a saját határaik, mikor kell szólni és mire kell vigyázni, odafigyelni, hogy távol tartsák magukat a veszélytől.

A pünkösdről is beszélgettünk, hogy ilyenkor mit is ünneplünk és, hogy ez húsvét után 50 nappal történt. A Szentlélek lángcsóva formájában rászállt az apostolokra, akik ezután tanították a népet és közelebb vitték az embereket Istenhez. 10 nappal előtte, áldozó csütörtökön pedig Jézus felment a mennybe, ezért küldte Isten a lángcsóvát az apostolokra, hogy legyen, aki fia mennybe menetele után is képviseli őt a földön.

Kézműves foglalkozások során a vágás, ragasztás technikáját gyakoroltuk. Iskola előkészítő alkalmakon pedig a balról-jobbra, fentről-lefele való haladás irányát.

komment

Címkék: ünnepek élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr248745656
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása