HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Kezdődjék az év!

2016.01.31. 20:54 Green Pony Nyelvovi

Januárban kipihenten, újult erővel vágtunk neki a 2016-os évnek. A hónap elején megosztottuk egymással a karácsonyi élményeket majd sorra vettük az újévi szokásokat.

Az egyik legfontosabb feldolgozandó témánk a Három kismalac című mese volt melyet meghallgattunk, elemeztünk, elbáboztunk, dramatizáltunk és a kreatív foglalkozásokon is "kiveséztünk": többek között kismalac arcot festettünk papírtányérra.

Sokat foglalkoztunk a téli időjárással és a tájjal. Fekete kartonra festettünk hópelyheket az ujjunkkal mellyel a hószállingózástól a hószakadásig mindent megjelenítettünk. 

wp_20160201_16_41_35_pro.jpg

Szerencsére nem csak a papíron hanem az udvaron is találkoztunk hóval: mindenki lelkes segítségével hóembert építettünk az ovi teraszán:

share2016-01-25-4a0cc66eba605a1c032bdcc45ab348018b2301e06b10f33ff46df5ce530d854f-picture.jpg

Január hónapban nagy hangsúlyt fektettünk arra hogy ügyesedjünk a labdával való játékokban. Próbáltunk egyenesen, minél pontosabban gurítani, dobni majd a nagyobbak a labdavezetést is kipróbálták több-kevesebb sikerrel. 

Ebben az évben is folytatódnak a különórák természetesen.

A jógafoglalkozásokon fontos szerepet kapott az egyensúlyfejlesztés az elmúlt időszakban. Különböző állatok megjelenítésével igyekeztek a gyerekek megtartani az egyensúlyukat minél hosszabb ideig és emellett meglepetéssel is készülnek a szülőknek, de erről majd később...

A zenefoglalkozásokon gitár és furulyakísérettel próbálunk minél több magyar népdalt megismerni és elsajátítani. (Én elmentem a vásárba...)

A táncfoglalkozások alatt pedig számos táncos/mozgásos gyerekjátékot elevenítünk fel.

És mit tartogat a következő hónap? Februárban a fő témát természetesen a farsang adja, de erről majd a következő beszámolóban részletesen...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr498326220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása