HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Megkezdődött az ősz

2016.09.04. 21:58 Green Pony Nyelvovi

Vége van a nyárnak…
Augusztusban mese heteket tartottunk.  A hupikék törpikés héten megismerkedtünk a törpök neveivel angolul, megtudtuk, hogy Hókuszpók eredeti nevén Gargamale. Megnéztünk néhány epizódot angolul is, hogy a gyerekek tudják, melyik meséről is van szó, hiszen nekik ez már nem annyira mindennapos, mint nekünk volt annak idején, a mi gyerekkorunkban. Készítettünk gombaházakat befőttesüvegből, megismerkedtünk az ehető és mérgező gombákkal is.
Az ezt követő hét az Oroszlánkirály jegyében telt el. Megismerkedtünk a szavanna állataival és az afrikai kultúrával, valamint a különböző népek másságaival. Bemutattuk, hogy Afrikában négerek élnek, az amerikaiak hasonlóak, mint mi, az ázsiaiak kisebbek, és a bőrszínük is másabb. Megbeszéltük, hogy nem a külső vagy az öltözék alapján ítélkezünk, hanem beszélgetés és viselkedés alapján lehet valakiről megtudni, hogy mennyire jó ember. Készítettünk oroszlánfejet is papírtányérból, valamint megünnepeltük Nikol születésnapját, aki 4 éves lett augusztus 17.-én!


Szeptember első hete
Erre a tanévre jött egy új kislány, Garai Emma. Szeretettel köszöntünk ezúton is, kedves Emma! Zétivel nagyon jól összeszoktak, igazi kis pajtássá váltak egy szempillantás alatt. A heti témánk az ősz volt, azon belül is az őszi állatok. Készítettünk mókust, őzikét, sünit, az előszobában, az ablakokban meg lehet tekinteni őket.  Egy gyermek jött, egy gyermek elment, ugyanis kedden Marie még óvodás volt, szerdán viszont megkezdte az iskolát. Elbúcsúztunk tőle egy zabpelyhes-banános-kakaós sütivel és még utoljára jól megölelgettük, mielőtt megkezdte Diósdon az amerikai iskolát. Testnevelés keretien belül akadálypályát építettünk, bóját kerülgettünk, ugráltunk és végigcsúsztunk a padon. Majd pedig a „Komámasszony, hol az olló?” című futkározós játék angol változatát játszottuk. Daniel, Marie öccse, ebben a feladatban kimondottan jól teljesített. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr2211676577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása