HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Twelve days of Christmas

2012.01.10. 12:10 3R

Ezen a héten felnőttek és gyerekek egyaránt sok élménnyel és mesélnivalóval kezdték az új évet, így természetesen a hét azzal kezdődött, hogy mindenki elmesélhette, hogyan teltek a karácsonyi ünnepek. Ebbe persze angol szókincsbővítést is csempésztünk, hiszen a gyerekeknek angolul kellett felsorolniuk a karácsonyra kapott ajándékokat, melyek közt szerepelt doll, horse, airplane, books. Visszaköszöntek a Karácsony ünnepköréhez tartozó szavak is, mint például a Christmas tree, present,  reindeer, decoration, star, love stb. és természetesen a bibliai történethez kapcsolódó kifejezéseket is átismételtük: manger, crib, wise men,  Egy kis hosszú távú memória fejlesztés is "adta magát", hiszen közkívánatra újra végigénekeltük a legnépszerűbb karácsonyi dalokat.
Az élménybeszámoló és a "nosztalgiázás" után továbbléptünk, és a Karácsonyt lezáró Vízkereszt ünnepéről kezdtünk beszélgetni.
Először is tisztáztuk, hogy miről szól ez az ünnep. Az első pár utalás után a nagycsoportosok már emlékeztek tavalyról a három királyok történetére, amit most újra felelevenítettünk. Ezért az e heti mese a "The three wise men" volt. A történeten kívül átbeszéltük az ünnephez kapcsolódó szokások, hagyományok tárházát is. Legfőképpen azt a szokást léptettük életbe, ami a Karácsonyi dekoráció eltávolításáról szól, mert a néphagyomány szerint Vízkereszt után fent hagyott dekoráció szerencsétlenséget hoz. A tavaly saját kezűleg megsütött Vízkereszti süteményt most bolti pótolta, de a gyerekeken úgy látszott, nem zavarja őket a kettő közötti különbség :). A tél elijesztésére hagyományosan használt ostort az oviban a kereplő helyettesítette, de a hideg elkergetéséhez valószínű elértük a megfelelő zajszintet.


 

Mivel a Vízkereszt Karácsony tizenkettedik napja, ezért a gyerekek egész héten a hosszú és nehéz Twelve days of Christmas című dallal birkóztak, de a péntekre – hála az énekhez segítségül hívott rajzoknak, képeknek – sikerült legyőznünk a 12. versszakban szereplő tizenkét dobos dobbal együtt… Péntekre még a dal színező-füzet változatát is mindenki elkészítette, naponta szorgalmasan színezgetve a versszakokat illusztráló képeket.
A vizuális tevékenység is a három királlyal foglalkozott, a gyerekek gyakorolhatták a vonalon belüli, pontos festést, és a csillagokkal és csillámporral való díszítő munka újra egy kicsit a karácsony hangulatát hozta vissza.

 

Szólj hozzá!

Címkék: élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr863533818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása