HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Jack Frost rövid látogatása az oviban

2012.01.24. 12:29 3R

Mintha meghallotta volna, hogy róla van szó a héten az oviban; a hideg, havas, deres időt hozó Jack Frost azonnal meg is jelent, és hozta a tőle elvárható hideget, telet, havat, deret. Alaposan meg is csipkedte, nem csak a kertet, de bizony a gyerekeket is, akik sorra dőltek ki Green Pony soraiból. A szerencsésebbek a téli sportok örömeinek hódolni mentek a havasabb lejtőkre, de bizony akadtak néhányan, akik az ágyból voltak kénytelenek nézni a hóesést. Jack Frost története egész héten végigkísért minket. A kedves-huncut kis téli manó belopta magát a gyerekek szívébe és élvezettel hallgatták a róla szóló meséket. Ennek kapcsán persze sokat beszéltünk ismét a télre jellemző dolgokról, csapadékformákról és a téli sportokról.
Az alacsony létszám miatt a héten gyakran összevont órákat tartottunk, melynek során a nagyobb gyerekek kénytelen voltak jobban odafigyelni a kicsikre és támogatni, segíteni őket, míg a kicsik igen büszkén ültek a nagyok mellett és ha lehet még jobban akartak teljesíteni, hogy megfeleljenek a „magasabb elvárásoknak”.
Mivel az első félév lassan a végéhez ér, a felmérésekkel is rengeteg időt töltöttünk. A gyerekek sokszor meglepően jól teljesítették a feladatokat sokszor meg alaposan megnevettették óvónőiket mókás válaszaikkal, kommentjeikkel. Ilyen volt például, mikor Noa arra a kérdésre, hogy „Mivel foglalkozik Apukád” azt a választ adta, hogy; „hát Anyuval!”
A héten két olyan kislány is csatlakozott hozzánk, akik korábban már eltöltöttek nálunk hosszabb időt, de a szülők munkája miatt külföldre költöztek hosszabb rövidebb időre. Flóra és Zoé is nagy örömmel jött vissza szeretett óvodájába, alig várták, hogy viszontláthassák kis barátaikat. Flóra Amerikában töltött hónapjai során szépen megtanult angolul, beszélni ugyan csak keveset hallottuk, de tökéletesen megértette Ms Csilla minden szavát angolul. Zoé Afrikában él átmenetileg és szemrebbenés nélkül tűrte a kb 30 fok hőmérséklet különbséget is. Ő is tökéletesen ért mindent angolul, és nagyon nagy örömmel és boldogságban telt elmúlt hete barátai körében. Mindkettejüket nagyon nagy szeretettel várjuk vissza, ha egyszer végleg hazatértnek.
A héten nem győztük a születésnapi tortákon a gyertyákat gyújtogatni, Flóra és Sárika is 4 évesek lettek. Sárika második éve jár hozzánk, álmodozó természete ellenére nagyon gyorsan és könnyel tanul, angolul az egyik legjobb a csoportjában, szívesen és ügyesen használja a már megtanult szavakat, kifejezéseket. Sokszor spontán, játék közben is „rajtakapjuk”, hogy társaival vagy Ms Csillával angolul kommunikál.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr293743689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása