HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Mozgalmas November

2014.12.02. 14:54 3R

Eljött a november is, amikor már a nap is alacsonyan jár. E hónap első hetében az őszről szerzett tapasztalatainkat, tudásunkat szedtük össze, ismételtük át, melyet egy Duna- parti sétával koronáztunk meg kedden. A gyerekek megismerkedhettek az angol klasszikussal Beatrix Potter Peter Rabbit című meséjével, melyet képekkel illusztráltunk, s utána ők kellett a képeket időrendi sorrendbe állítsák, ahogyan azt a nyuszi történetében megfigyelték.

A második héten az érzelmekre tereltük át a témát, mely egy jó felvezetője a télre való készülődés csendjének, nyugalmának. Megnéztük milyen érzelmeket, érzéseket ismerünk, s azokat magunkon is megfigyeltük, hogy ki, milyen érzelmet tud kifejezni a mimikájával. Átbeszéltük, hogy az egyes érzelmeket mikor tapasztaljuk magunkon, s példákat hoztunk fel rá.ez_jo.JPG
leus.JPGA keddi Márton-napozást pénteken ünnepeltük meg: megismerkedtünk Szent Márton legendájával, készítettünk ludat papírtányérból, melyet tollakkal díszítettünk és alvás után megnéztük Ludas Matyi . Délután a szülőkkel együtt alkottunk egy szép Márton- napi lámpást, s mikor mindenki kész volt vele, fogta mindenki a sajátját, mécseseket raktunk bele, és kisétáltunk vele a sétányra ludakat keresni.

November harmadik hetében eljött az idő, hogy felvezessük a téli időjárás jellegzetességeit. Téli ünnepekről esett szó, mint például Szent Miklós napja, vagy az év legszebb és legmeghittebb ünnepe: a Karácsony. Megismerkedtünk A tücsök és a hangya történetével, készítettünk hópelyheket szalvétavágó technikával és ezzel együtt elkezdtük az egész óvodát téli díszekbe öltöztetni.

Az ősz utolsó hete az adventi készülődésről szólt. Átbeszéltük az advent lilien.JPGünnepkör szerepét az emberek életében, mit jelentett régen és mit jelent ma. Felidéztük az adventi jelképeket és megismerkedtünk Advent négy angyalának történetével. Kedden el kezdtük készíteni saját kis adventi naptárunkat: minden gyerkőc készített 1-1 gyertyát wc-papír gurigából, melyet lefestett, s miután megszáradt ráragaszthatta a gyertya lángját, amit előzőleg kivágott magának. Csütörtökön pedig mindenki húzott magának egy fenyőfa formájú kartont, melyen már rajta voltak az adventi naptár számai. Minden gyerek az adott sorrendben húzhatja majd ki a kis ajándékát, amiket az angyalok rejtettek oda nekik.  Egy nagyon aranyos és varázslatos mesével is megismerkedhettek a gyerekek a héten, melynek címe The Elves and the Shoemaker. Ezt el is játszottuk, amit nagyon élveztek a gyerekek! 

ez_is_jo.JPG
Péntek délután ismét meginvitáltuk a szülőket egy kis együttes kreatívkodásra, melynek keretén belül egy szép ajtódíszt készítettünk drótra ráfűzött fenyőágakból, melyet mindenki saját ízlése szerint díszíthetett fel szebbnél szebb természetes anyagokkal.

Szólj hozzá!

Címkék: élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr656951839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása