HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Őszi színpompa

2014.11.16. 22:14 3R

Október havának első hetében már beköszöntött az igazi ősz. A levelek ezernyi színben pompáztak, és már mindenütt lehetett érezni az avar jellegzetes illatát. Nem volt ez másképp a mi kis óvodánk udvarán sem. Ilyenkor minden energiánkat arra fordítjuk, hogy erre a csodára, ha lehet, még jobban ráfókuszáljuk a gyermekek figyelmét.

ösz1.jpeg

Így az első héten az ősz, a természet változásai, az időjárás és az öltözködés témájában bővítettük a gyermekek perspektíváját. A nagy dolgok felől haladtunk a részletek felé. Először foglalkoztunk globálisan a négy évszak osz3.jpegváltakozásával, majdan rávezettük az őszre a gyermekek figyelmét, s annak jellegzetes vonásaival kezdtünk részletesen foglalkozni. Ezen a héten a gyermekek megismerkedtek a Levéllel, aki nem akart leesni a fáról (The leaf that wouldn't leave) című mesével, mely által részletesen átbeszéltük, hogy a levelek miért hullanak le a fákról.

Szerdán sétáltunk a földrajzi múzeum kertjében is egy nagyot, ahol szedtünk gesztenyét és megfigyeltük a természet változásait egy kicsit közelebbről is. Csütörtökön pedig a Zene világnapja alkalmából a gyermekek különböző hangszerekkel ismerkedhettek meg, így például a hegedűvel, furulyával, gitárral és a dorombbal. 

ösz5.JPGA második héten a természet változásainak keretein belül az állatok viselkedésével és a költöző madarakkal foglalkoztunk. Kiderítettük, hogy az emberektől eltérően, akiknek fel kell öltözni a hidegben, az állatok hogyan védekeznek a fagy ellen. Megneveztük a hibernáló, valamint a gyűjtögető életmódot folytató állatokat, a madarakat, azt is, hogy ezek közül melyek maradnak itt, melyek mennek el, s kik a vendégeink.

ösz7.jpegPénteken egy igazán érdekes vadasparki bemutatóban részesültünk, ahol a gyerekek láthattak sokféle galambot, például postagalambokat, valamint Magyarország legkisebb és legnagyobb galambját is. Ezenkívül találkozhattunk különféle ragadozókkal, patkányokkal és nyesttel is. A programot az összes postagalamb szabadon engedése zárta.

A harmadik hét az őszi gyümölcsök témája körül forgott. Megismerkedtünk az őszi gyümölcsökkel, ízükkel, színükkel, magjaikkal. A különféle gyümölcsöket végig is kóstoltuk, és megbeszéltük, hogy mit készítünk belőle és hol terem. A héten még almát is elmentünk szedni, ahol a gyerekek saját kezűleg szedték le az almát a fáról, majd a leszedett gyümölcsökből almás-pitét készítettünk együtt. Sólisztgyurmából pedig elkészítettük saját kis őszi gyümölcskosarunkat is.

 

  

ösz6.jpegA következő rövid hetet a zöldségeknek szenteltük, s eszerint alkalmunk nyílt különbséget tenni gyümölcsök és zöldségek között. Hétfőn ellátogattunk a közeli zöldségeshez, ahol a gyerekek maguk vehették meg a zöldségsalátához szükséges alapanyagokat, melyet másnap készítettünk el.

Valamint megismerkedhettek a gyerekek a Répamesével, melyet élvezettel dramatizáltunk el.

ösz2.jpegOktóber utolsó hete a Halloween-re való ráhangolódásról szólt, s mindenki izgalommal várta a pénteki halloween-i partit. Átbeszéltük, hogy mi is az a Halloween, honnan indult, s a gyerekek megismerkedhettek a töklámpás legendájával. A hét valóságos versenyszellemben zajlott, tele izgalmakkal és érdekes feladatokkal. Két csapatra osztottuk a gyerekeket, a Grumpy Ghosts, és a Scarry Spiders-re. A két csapat tagjai pókokat és varázsköveket gyűjtögethettek a csapatjuknak, ezáltal célunk főként a csapatépítés volt. Töklámpásokat faragtunk, feldíszítettük az óvodát, hogy mindenhonnan a Halloween-i hangulat köszöntsön vissza ránk.

Péntekre sütőtökös sütivel készültünk. Elérkezett a várva várt parti, ahol a szülőkkel együtt készítettünk Halloweeni táskát, s közben zenét hallgattunk, ettük a finomabbnál finomabb süteményeket. Az eredményhirdetésre is sor került a két csapat között, és mindenki megkapta a neki járó jutalmat. Az est fénypontja s lezárásaként az amerikai szokás szerint elmentünk a szomszédos házakba kopogtatni (Trick or treat), s cukrot kérni, vagy megviccelni.

A gyerekek nagyon élvezték a hetet, és mi is örültünk hogy résztvehettünk ezen a mulatságos estén.

Szólj hozzá!

Címkék: élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr986905525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása