HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Néptánctól a Salsáig

2010.08.13. 22:50 Green Pony Nyelvovi

 

A hét ismét a tánc jegyében telt. Ovisaink mellé, a már törzsvendégnek számító Lilla és Zoé is csatlakozott, valamint mindenki nagy örömére megismerhettük Grétit is akinek pozitív és közvetlen személyisége üde színfoltot hozott ovinkba.

 

 Néptánccal kezdtük a hetet, melyben Zoé igencsak jeleskedett, hiszen már rendelkezik némi néptáncos előképzettséggel. Gréti lelkesen állt be a számára teljesen ismeretlen arcokból álló körbe és nagyon koncentráltan próbálta a lépéseket utánozni a ” Hopp Juliska, hopp Mariska” ritmusára Nati, aki második hetét töltötte nálunk, korát meghazudtoló mozgáskoordinációról tett tanúbizonyságot mindjárt az első napon.

Apple is úgy döntött, hogy ezúttal végig velünk lesz a héten…. persze csak ha nem kell itt aludnia. Szofi is megérkezett a héten, Kíra legnagyobb örömére, a két barátnő szünet nélkül együtt töltötte az időt. Délután a tánchoz a lányok kendőt, a fiúk fokost díszítettek. Sven, Gergő és Denis nagy büszkén hadonászott a szalagokkal díszített karton-fokosával.

Kedden a balett alapjait mutattuk meg a gyerekeknek először videón, majd megpróbáltuk az ott látottakat játékos formában megtanítani. Megtanulták, a balett első alapállását, melyből indítjuk a demi-pliét. Ezt persze megelőzte a spicc gyakorlása „good toes and bad toes” rögzítésével. A leginkább azonban a „pony-gallop” gyakorlat tetszett – főleg a lányoknak, lóimádóként. Bogi is nagy odaadással képzelte magát – talán egy rózsaszín farkú és sörényű – póniló helyébe és galoppozott elegánsan körbe-körbe a teremben. Délután elkészítettük a baletthoz elengedhetetlen tüll szoknyácskát, melyet pom-pomokkal és virágokkal díszítettünk.

Szerdán a hastánc mozdulatait próbálta átadni Ms Juli, melyből a gyereknek természetesen leginkább a csörgő kendő tetszett és hogy bátrabban rázzák a csípőjüket a zenére el is készítették saját kis hastánc kendőjüket, csokipénz csomagolópapírját használva díszítő elemként.

 

 Csütörtökön Ms Andi irányításával a latin táncok világába vezettük el a gyerekeket.  A salsa vérpezsdítő ritmusa még a fiúkat is megmozgatta egy kis időre. Délután csodálatos, csillogó legyezők születtek, melyet a kis Dodó is büszkén mutogatott anyukájának.

Pénteken játékos un. „freeze-dance”-el (szobor tánc) kezdtük a napot, melyet az állatok bálja követett. Gréti és Lilla a leglányosabb pozíciókat produkálta, míg Kíra és Szofi szüntelen bohóckodása a kicsiket is nevetésre gerjesztette. Ébredés után együtt elkészítettük a nagy meglepetés tortát a Csiki Szörnynek, születésnapjára. Teljes odaadással dekorálták a házi tortát gumicukrokkal és kinder tojásokkal.  A meglepetés természetesen nagy volt, és uzsonnára közösen fogyasztottuk el a nem mindennapi torta-csodát. 

Most hát bezárjuk kapuinkat egy hétre, hogy 23-tól – megszépült óvodánkba - ismét szeretettel fogadjuk a gyerekeket ezúttal angol mesék és játékok világába kalauzolva őket.


Szólj hozzá!

Címkék: video tánc táborok

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr1002220414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása