HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Mégsem ázott el a Green Pony az ÉrdKörbén

2010.09.20. 22:49 Green Pony Nyelvovi

Az Autómentes Világnap (szeptember 22) alkalmából már hagyományosan megrendezésre kerülő ÉrdKörbe kerékpáros felvonuláson ezúttal két sátorral is jelen volt a Green Pony lelkes csapata. A zord idő ellenére az egyik sátorban megpróbáltunk minél otthonosabb körülményeket teremteni annak érdekében, hogy bevonjuk az érdeklődő apróságokat egy kis angol játékba, éneklésbe. Ők persze észre sem vették, hogy a röpke 20 perc alatt mennyi mindent megtanultak, a szülők pedig megfigyelhették játékos módszereinket, mellyel valóban észrevétlenül plántáljuk el a gyerekekben az angol nyelv alapjait.

 A reggeli gyülekezéskor kicsit egyedül éreztük magunkat a sátor fölállításánál, de kitartóan rendezgettük a színteret párnákkal és színes játékokkal, hogy minél vonzóbb környezetet biztosítsunk e hűvös, őszi, esős napon a legkisebb korosztály számára egy kis angolozáshoz.  A szokásos tömeg töredéke jelent meg ugyan a 10 órás indulásra, de a vállalkozó kedvű elhivatott bringások gyermekei bizony rögtön a start után ellepték rögtönzött „foglalkoztatónkat” .  Ms Andi ezúttal is remekelt és sikerült bevonnia sok-sok játékba és éneklésbe a különböző korosztályú gyerekeket. A „hello-hello” című, igen egyszerű, de annál vidámabb ismerkedős dalocskát már a második strófánál mindenki lelkesen fújta. Szerencsénkre Ms Andinak méltó segítője is akadt Dodó (2,5) személyében, aki az összes bemutató órát végigülve lelkesen tapsolt, táncolt, énekelt. Nem hiába, hiszen Dodó már augusztus óta jár angol óvodánkba, s ugyan csak hetente három napot tölt nálunk, igen komoly angol szókincsre és dal-repertoárra tett szert ez idő alatt. Kedvenc dalnak a ”Head and shoulders”  bizonyult melyet a gyerekek, az óra végére már gyorsított változatban is el tudtak énekelni és mutogatni – miközben persze észrevétlenül megtanulták angolul néhány testrészüket …

A foglalkozások szüneteiben a gyerekek rajzoltak, gyurmáztak és színeztek, természetesen kerékpáros témájú képeket.

Reméljük, hogy a 2011-es áprilisi ÉrdKörbére kellemesebb időjárásra számíthatunk és  rengeteg érdi teker majd együtt, míg a legkisebbek a Green Pony sátrában ütik el a várakozás idejét.

 

1 komment

Címkék: környezetvédelem különleges napok

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr262311352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csiga Family 2010.09.23. 12:35:27

Így van Dodó remekül érezte magát, és természetesen nekünk szülőként is jó volt ezt látni! Mi ott leszünk 2011 áprilisban is!! :-)
süti beállítások módosítása