HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Beköszöntő, Welcome back!

2015.10.01. 20:27 Green Pony Nyelvovi

Augusztus végén - nagyon rövid nyári szünet után - ismét kinyílt az óvoda kapuja, a Green pony várta az ismerős arcokat és a még ismeretlen, új gyerekeket. A pedagódusok és dadusok nagy izgalommal néztek az új tanév elé, kiváncsian fogadták a folyamatosan érkező bölcsiseket és ovisokat. Az első hetek - mint minden évben most is - az ismerkedésről, barátkozásról, az óvodai környezetbe való visszarázódásról szóltak.

wp_20150903_028_1.jpgA sok új gyerek beilleszkedését ügyesen segítették a régebb óta "pony-sok", így szinte zökkenőmentesen szokott össze Miss Éva vezetésével az ovisok kisebb (bölcsisek és kiscsoportosok) és Miss Dóra irányításával a nagyobb (középsős és nagycsoportos) csoportja. Folyamatosan ismerkedünk az óvodával, a napi feladatokkal, lassan mindenki megtalálja a szekrényét, ebéd után a fogkeféjét. Felfedezzük a játszóteret az udvaron, megtanuljuk a játékok helyét a szobákban. Sokan már az ebéd utáni elalvással sem bajlódnak, a mese végére macit/takarót/rongyit ölelgetve alszanak. A kezdeti bizonytalanságok után ma már mindenki egyre bátrabb és nyitottabb. Szinesednek a rajzok, hangosabb a beszéd, dinamikusabbak a mozgások, felszabadultabbak a nevetések és persze egyre erősebb az akarat is alkalomadtán :) Az óvónénik (Éva, Dóra és Katica) folyamatosan szoktatják vissza/hozzá a gyerekeket az angol nyelv használatához. Az első 3 hét alatt már a kicsik is megszokták hogy a mese nem csak magyarul, hanem angolul is elhangzik, hogy ebéd után "wash your hands and brush your teeth" következik és a szabadjáték után "clean up, clean up everybody everything" a játékos rendrakós feladat. Miss Dóra könnyen megtanulható angol dalokkal/dallamokkal szinesíti a különböző tevékenységeket, hogy mielőbb természetessé váljon az angol nyelv az ovi falain belül (This is the way we brush our teeth, Apples and bananas).

wp_20150903_017.jpg

Az első nagyobb projekt keretében megismerkedtünk The rainbow fish (szivárványhal) mesével angolul és magyarul is. Aztán Katica irányításával készültünk a történet előadására és az ovi rövid idő alatt bábszínházzá változott. A nézőtér és a színpad mellett megjelent a jegypénztár, a színházjegy, a díszlet, a jegyszedő, a bábkészítés, de még a művészbejáró fogalma is. Izgatottan vett részt mindenki a műsorban és a végén hatalmas tapsot zsebeltek be az alkotók. Az ovi előterében található kiállításon mindig az aktuális témákhoz kapcsolódó alkotások kapnak helyet. Ott most mindenki megcsodálhatja a szivárványhalról készült legszebb rajzokat.  

 faliujsag_gp.jpg


Szeptember 9. -Teddy bear day

Ezen a héten az óvoda minden sarkára jutott legalább 1 mackó, a gyerekek sokat játszottak az otthonról hozott kedvencekkel. Legtöbben az alvásnál szorongatták a őket vagy az énekes-zenés foglalkozásokon táncoltak velük. De olyan is akadt, aki szívesen elcserélte a sajátját egy másikra néhány játék erejéig. Több mesét (I am going on a bear hunt) és éneket (My Teddy bear) daloltunk a macikról melyeken keresztül megismerkedtünk például a testrészekkel, színekkel, állatok élőhelyével, táplálkozásával. Remek wp_20150925_17_12_38_pro.jpgmozgásos játéknak bizonyult - főleg a kicsik körében Évával - a különböző állatok járásának utánzása (mackó, béka, pók..), a nagyok pedig csodaszép könyvet rajzoltak a medvevadászat történet alapján Dórával. Anya-apa elnyűtt zoknijából szines kitömött, gyurmából pedig változatos formájú mackók készültek. 
 
A család tagjaival szintén egy játékos dal keretében találkoztunk. A dallamos Daddy finger kezdetű éneket már a legtöbb gyerek kívülről fújja, a papírból készített és kidekorált (saját kézről mintázott) kezek segítségével pedig illusztrálják is a dalt előadás közben.
 
Szülinaposaink is voltak, akiket tortával és énekkel köszöntöttünk. Happy birthday! :) 
11953413_951541291553921_1594210440609320787_o.jpg

És mit csináltunk még? Hát "tulipánból-Jancsikát" készítettünk, társasoztunk többfélét, köveket gyűjtöttünk és szortíroztunk, táncoltunk, mesét néztünk, rímeket kerestünk, múzeumba látogattunk, tűz-víz-repülőt és szoborjátékot játszottunk, papírt vágtunk, ragasztottunk, színeztünk, tapsoltunk, nevettünk, tanultunk, tornáztunk, homokoztunk, hintáztunk... szóval rengeteget JÁTSZOTTUNK és mókáztunk!
Kíváncsian várjuk a következő hetek eseményeit az ősz jegyében/témakörében!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr987861886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása