HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Tanévkezdés a kedvenc macival

2011.09.15. 17:31 Green Pony Nyelvovi

Megkezdődött új tanévünk, melyet egy kellemes, délutáni napsütésben tartott tájékoztatóval és egy különlegesen finom, angol, citromos „teacake”- elfogyasztásával nyitottunk meg. Ugyan a süteményhez – a melegre való tekintettel – a szokásostól eltérően nem teát, hanem szörpöt és gyümölcslevet szolgáltunk fel, a hangulat igazi Green Ponys-ra sikeredett. Szülők és gyerekek egyaránt kedvesen, és lelkesen vettek részt az eseményen, melynek izgalmait csak fokozta Pajti, a hucul lovacska hosszan tartó látogatása.

A csoportok kissé átalakultak, a minikből kicsik, a kicsikből középsősök, belőlük pedig nagycsoportosok lettek. Ez a változás valamennyiünket – beleértve a gyerekeket is – izgalommal töltött el, hiszen az elkövetkezendő hetek alatt sok-sok új dologgal fognak találkozni és megismerni.
Első pedagógiai hetünkön – kihasználva még a színpompás nyár adta lehetőségeket – a színek adták a fő témát.
A legkisebbeknek ez az egyik első megközelítés az idegen nyelv felé, melyet persze igen könnyű szemléltetni. Ennek megértése még az újaknak is remekül ment, a kis Emma már a második napon tökéletesen sorolta szivárvány színeit. Angika számára - aki már második évét kezdi nálunk – nem volt újdonság a színek felismerése, könnyedén bezsebelte a legtöbb „flash card”-ot, sőt a szabad játék ideje alatt Dodóval való közös színösszerakós játékukban angolul sorolták a soron következő karika színét. Nellyke is hamar megszokta új óvó nénijét Ms Mártit, olyannyira, hogy már egyáltalán nincs szüksége a cumijára.

Természetesen a színek mellett az elmúlt és elkövetkezendő hetek másik fontos feladata az óvodába való visszarázódás, illetve az új csoportokon belüli „csapatépítés”. Ennek érdekében persze sokat foglalkoztunk a gyerekek nevével, jeleivel, egymás megismerését segítő játékokkal. Ezek közül Shetland csoportban a nagy kedvenc a „who is under the blanket?” játék, melyet a hét vége felé mér kicsit nehezítettünk is azzal, hogy a takaró alatt levő gyermeknek nem csak a nevét de a jelét is meg kellett tudni mondani. A csoportban a lányok közt igen erős az összetartás és a héten hozzájuk csatlakozó Dodót is nagy örömmel fogadták.
A két új fiú; Marci és Huba igen hamar és zökkenőmentesen illeszkedett be az óvodai életbe, látszólag egy cseppet sem zavarja őket az új nyelvi környezet, sőt már nagy szorgalommal használják azt a néhány szót és kifejezést, amit ez alatt a pár hét alatt elsajátítottak. A „kis” középsőseinket teljesen elvarázsolja Ms Csilla mindennapi gitárjátéka és egyenlőre a Kookaboora című dal a kedvenc, melyet a lányok igyekeznek – Ms Csillát utánozva – minél magasabb szopránban előadni. A közös dalolás végén mindannyian megpengethetik a húrokat saját akkordjaikat pedig Ms Csilla lefogja nekik.

A nagyobbak kicsit elmélyültebben foglalkoztak színek kimeríthetetlen témájával. Megismerkedtek a különböző színárnyalatokkal és az elsődleges színek keverésével kapott színekkel is. A gyerekek, két különböző színűre festett tenyerüket összedörzsölve „első kézből” tapasztalták a színkeverés eredményeként létrejött zöldet, narancsot és lilát. Egy mesét is eljátszottak bábozással a színek születéséről, és a színvadászós játék eredményeként pedig szép színes papírtollakat ragaszthattak fejdíszükre. Veronika – a tőle megszokott módon brillírozott angolul – és szép kerek, jelzőkkel bővített mondatokban fogalmazta meg a ruháján található különböző színeket. Bence és Zsombi – a két nagyfiú – szorosabb köteléket alakított ki egymást közt

A pénteki Teddy Bear Day kicsit felpezsdítette az életet az oviban. A gyerekek behozhatták kedvenc kis mackójukat és miután alaposan megvizsgálták valamennyit egy kis kiállítást is berendeztük e kedves kis maci-seregletből az előszobában és bemutathatták kis kedvencüket a többieknek – természetesen angolul.


 

Szólj hozzá!

Címkék: video élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr243229926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása