HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Itt van az ősz, itt van újra / Autumn is here again

2015.10.09. 14:42 Green Pony Nyelvovi

Az ősz egy fontos téma az óvodában, rengeteg dolog kapcsolódik a hozzá. Kezdjük például az óvoda udvarán álló hatalmas és gyönyörű diófával. A gyerekekkel megvizsgáltuk a fának a levelét, termését egyaránt. Megszámoltuk a levélszáron lévő leveleket magyarul és angolul is, megbeszéltük, hogy a dió zöld héja barnára színezi a bőrünket amit csak nagyon nehezen lehet lemosni. Megtanultunk lábbal diót törni és meglestük ki is lakik a dióhéjban. Diót gyűjtöttünk, csoportosítottunk, számoltunk.

diofalevel.jpg

De ezek mellett azt is megtanultuk, hogy van olyan gyerek, aki nem ehet diót egyáltalán, mert nagyon beteg lesz tőle (allergia!) és most már tudjuk, hogy a csoportban kit nem szabad dióval kínálni.

 

 Szüreti mulatság


harvest1.jpg

 

Az ősz nem telhet el szüreti élmény nélkül még a Green pony óvodában sem, így október első péntekén Szüreti mulatságot tartottunk udvaron. Csodaszép őszi időnk volt, semmi nem zavarta meg a gondosan megtervezett színes programot. Az óvónők és a szülők házi készítésű süteményekkel érkeztek ami tökéletes párost alkotott a dadusok által készített meleg gyümölcsteával.

szuret_asztal.JPG

A gyerekek már napok óta foglalkoztak a témával, készítették papírból a szőlőfürtöket:

zeti.jpg

szolo2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Először kézműves foglalkozás keretében őszi ajtó/ablakdíszt készítettek a gyerekek főleg az anyukák segítségével. Néhány szülő nagyon precíz és alapos munkával igazi műalkotásokat hozott létre.

disz1.JPG

disz2.JPG

disz3.JPG

 

A délután fő attrakciója természetesen maga a szőlőszüret volt. A gyerekek nagy lelkesedéssel kezdtek neki - sokuknak talán élete első szüretéhez - a munkához. Miután megmostuk a szőlőfürtöket dézsába tettük és taposás helyett az apró kezekkel törtük meg a szemeket. Furcsa érzés volt, mint ez látszik is némely gyerek arcán :) A szemeket ezután a présbe tettük ahol az apukák segítségével megkezdődött a szőlőlé kipréselése. Szűrőn átcsorgatva fogtuk fel a levet és megkóstoltuk a munkánk eredményét:

2015-10-09.jpg

 A délutánt egy angol nyelvű aratódallal és tánccal fejeztük be stílusosan összefoglalva az elmúlt időszakot.

12068514_967993923241991_3682985715814245800_o.jpg


 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr857951366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása