HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Karácsonyi készülődés

2015.01.13. 15:00 Green Pony Nyelvovi

Átléptünk az év utolsó hónapjába, decemberbe. Végre megérkezett a várva várt hideg, téli időjárás is, aminek a hangulatát sokan szeretik, hiszen a karácsony előszelét hordozza magában. Ezzel egyidejűleg az egyik csoportszoba falára felkerült az adventi naptár. A naptáron mindenkinek volt egy gyertyája, amit saját maga készített el még novemberben. Ezekben mindenki talált egy-egy feladatot az adott napra és mellette egy szaloncukrot az angyalkák jóvoltából. Első héttől kezdve szertartásosan, minden nap meggyújtottunk egy gyertyát az adventi koszorún és közben énekeltünk.

Készítettünk karácsonyi pudingot, aztán másnap megismerhettük Szent Miklós legendáját és megnéztük azt is mi a különbség az angol és a magyar mikulásvárás között. Később levelet írtunk egyenesen a Mikulásnak a messzi északra. Aztán elkezdtünk a karácsonyi műsorra is készülni már. Készítettünk mikulásfejdíszeket is. Megtanultuk a Borbála-napi népszokásokat, mindenkinek kellett gyümölcsfaágat hozni, amit vízbe raktunk, remélve hogy kirügyezik. Miklós napján fényesre pucoltuk a cipőinket és végre a Mikulás is megérkezett hozzánk! A következő héten egyre sűrűbben elkezdtük gyakorolni a műsort. Beszélgettünk az otthoni karácsonyi szokásokról, hagyományokról, majd illatos mézeskalácsot sütöttünk.

Elkészítettük a meghívókat a műsorra, melyek szebbnél szebbek lettek. Másnap pedig kipróbáltuk, hogy hogyan lehet karácsonyfadíszt készíteni szódabikarbónából és keményítőből. A hét utolsó napján Luca-napi búzát ültettünk és meggyújtottuk a harmadik gyertyát is az adventi koszorún.

December harmadik hete karácsonyi ajándék készítésével indult, melyet a családnak szántunk. Ezen a héten kimentünk madarakat etetni és sétáltunk egy nagyot a friss levegőn, közben összeszámoltuk hány madáretetőt találtunk. Az angyalkának is írtunk levelet, amit rajzolt kívánságlistával egészítettünk ki. Másnap karácsonyi meséket hallgattunk, melyek kicsiknek és nagyoknak egyaránt tetszett. A sok gyakorlásnak is meg lett az eredménye a főpróbán mindenki remekelt.

Aztán eljött a várva várt nap! Az egész óvoda díszbe borult és karácsonyi süti illat lengte be a szobákat. Délután a szülők is megérkeztek, mi pedig lámpalázasan vártuk, hogy a színpadra léphessünk! A közönség és a fellépő kis színészek egyaránt nagyon élvezték az előadást. A táncok és énekek nagyon színessé tették az egyébként is remek produkciót. A műsor befejeztével mindenki átadta a saját készítésű ajándékát a családjának és egy nagy, közös evés-ivással zártuk le a napot. Aztán ahogy esteledet szép lassan hazaszállingózott mindenki a maga családjához, hogy boldogan együtt tölthessék a szeretet ünnepét.

Szólj hozzá!

Címkék: élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr397068103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása