HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Ismét eltelt egy év, ismét búcsúzunk

2011.07.06. 17:04 Green Pony Nyelvovi

 Évzárónk hetén természetesen óriási lázban készültek a gyerekek a pénteki ünnepségre. Kicsik és nagyok egyaránt tanulták a verseket, dalokat, mondókákat. 

Persze nem csak próbával telt az idő, hanem sok játékkal próbáltuk enyhíteni a gyerekek izgalmát, mely egyre csak fokozódott a nagy nap közeledtével. Még két nagyon barátságos kis leonbergi kölyök is vidította a gyerekeket az udvaron. Óvónőink ugyan egész héten talán jobban izgultak mint maguk a gyerekek, de ahogy az már a Green Pony életében lenni szokott, ezúttal is az előadásra minden rendeződött, minden a helyére került és mindenki pontosan tudta a szövegét. 
A kicsik – szokásos módon – egy kis egyveleget adtak elő az év során tanult dalokból, mondókákból.  A Shetland csoportos gyerekektől ismét egy nagyon jól felépített – az évszakokra alapuló –műsort láthattunk, melyben volt dramatizálás, éneklés, versmondás egyaránt. A Dartmoor csoport egy gyönyörű kis mesével kedveskedett, melyben három kicsi pillangó keresi a menedéket az eső elől, de a végén persze minden jóra fordul.
Ünnepélyes, vidám és egyben szomorú nap is volt ez a péntek: ismét búcsút intettünk néhány „diákunknak” , mely bizony könnyeket csalt óvónőink is néhány szülő szemébe is. Petra, Gergő, Andrew és Attila szoros barátságot kötött az év során, számukra is nehéz volt a búcsúzás, egyúttal büszkeséggel is töltötte el őket, hiszen már iskolásnak mondhatják magukat. Mindannyian érettek és nagyon okosak is ahhoz, hogy büszkén megállják a helyüket az iskolában. Személyes dicsőségünk Gergő, aki két éve érkezett hozzánk, semmilyen angoltudással nem rendelkezve. Ez év májusában pedig felvételt nyert a Diósdi Amerikai Iskolába, mégpedig rögtön az első osztályba, ahova nagyrészt anyanyelvi gyerekeket vesznek csak föl. Petra sajnos rögtön az évzáró után nyaralni megy egész nyárra, nagyon fog nekünk hiányozni. Különösen a lányoknak, lovas játékaival. Attila szintén két évet járt hozzánk, rengeteget fejlődött ezen idő alatt. Az év vége felé kedvenc „tantárgyává” váltak Ms Bea iskola-előkészítő órái. Nagyon fog hiányozni örökös jókedve és nyüzsgése. Andrew – akit pedig már múlt héten elbúcsúztattunk – igazi ajándék volt óvodánk számára. Autentikus angoljával egy év alatt „felturbózta” csoportjában levő gyerekek beszédkészségét. Jókedve, barátságos hozzáállása, éles esze nagyon fog hiányozni mindnyájunknak. 
Ezúton is szeretnénk sok sikert kívánni nekik az iskolában és nagyon- nagyon sok szeretettel várunk vissza benneteket tanfolyamainkra, táborainkra, vagy csak egy rövid kis játékra!
A hét bővelkedett a szülinapokban is. Először Natikát ünnepeltük, aki most lett négy éves. Nati szeptember óta jár hozzánk, nagyon barátságos, okos kislány, hihetetlen gyorsasággal „ragad rá” az angol nyelv. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nellyke – az új kislány – még csak egy hete van nálunk, próbálgatja szárnyacskáit kis óvodásként, és elég jó sikerrel zárta az első két hetet. Ügyesen beszokott, erősen kötődik Ms Beához, de könnyen elfogad másokat is. Az angol nyelv nem jelent problémát számra, hiszen jóformán az anyatejjel szívta magába. Nellyke két éves lett a héten.
 
Mila már igazi „régi motorosnak” mondható. Két éve jár hozzánk, és minden nap változatlan lelkesedéssel lépi át ajtónkat. Tanárait nagyon szereti, sokat fejlődött az itt eltöltött évek alatt Most lett négy éves.
Happy Birthday to you all!!

Szólj hozzá!

Címkék: ünnepek élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr163044854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása