HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Happy Birthday, Earth!

2012.05.06. 21:21 Green Pony Nyelvovi

A Föld Napja alkalmából a héten természetesen a Földről beszélgettünk. Először is előkerült a nagycsoportosok számára már ismerős földgömb, és közösen megnézegettük a színeket, beazonosítottuk a vizet és a szárazföldet. Már első pillantásra egyértelművé vált, hogy a Földön sokkal nagyobb arányban van jelen a víz, mutatva ezzel, hogy ezen a területen nagyon sok állatfaj él. A "területekről", a szárazföldet is beleértve már tudták a gyerekek, hogy ezeket élőhelyeknek hívjuk, mégpedig azért, mert ezek olyan helyek, ahol élet alakult ki. Megbeszéltük azt is, hogy az élőhely elnevezés nem csak az állatok életterét jelenti, és gyorsan tisztáztuk, kiknek is nyújt élőhelyet a Föld- nemcsak az állatoknak, hanem az embereknek, növények egyaránt.összkép.jpg

Az után, hogy a gyerekek megértették, hogy a Föld a mi élőhelyünk is, már könnyen belátták, hogy milyen fontos vigyázni rá. És hogy hogyan is vigyázunk a Földre? A nagyoknak ezt már nem kellett elmagyarázni, rögtön sorolták a legfontosabb tennivalókat, nem pazaroljuk a vizet, nem szemetelünk, és megpróbálunk autó helyett minél többet bicajozni. Amikor a kerékpározás került szóba rögtön eszükbe jutott a gyerekeknek az Érd Körbe, ahol később sok Green Ponys gyerekkel is találkoztunk :) illetve Petya magától mondta, hogy látta a híradóban a DSC_0012.JPGFöld Napja alkalmából rendezett nagy kerékpáros felvonulást, a Budapesti Critical Mass nevű rendezvényt. Erről az eseményről videót is néztünk, a biciklisek hosszú sora láttán a gyerekek annyira fellelkesültek, hogy rögtön elkezdték mondogatni, hogy még aznap megkérik anyáékat, hogy másnap autó helyett bicajjal jöjjenek az oviba. A szemetelés kérdéskörét tárgyalva az is egyértelmű volt, hogy a hulladékot szelektíven gyűjtjük, ahogy a "Reduce,reuse, recycle" című dalból már alaposan megtanultuk. A gyerekek pillanatok alatt válogatták szét a papír, az üveg, és a műanyag szemetet és dobták a szelektív gyűjtő megfelelő részébe.

fa_rajz.jpgA Víz Napja ünnepén tanultak alapján már azt is tudták a gyerekek, hogy a víz miért fontos, hogyan spórolunk vele és hogyan használjuk okosan. A heti mese a Föld különböző pontjain tapasztalható időjárási különbségeket vette sorra, tudatosítva a gyerekekben, hogy bizony, amikor nálunk nyári hőség tombol, a Föld másik felén nagyon fáznak az emberek. Vizuális tevékenységként egyéni alkotások és egy közös projekt is készült. A virágszirmokból még a fiúk is gyönyörű kompozíciókat ragasztottak, és a Föld térképének dekorhomokkal kiszórása - bár első látásra könnyűnek tűnt, alaposan próbára tette a gyerekek türelmét és kézügyességét.

szása4.jpgA Shetland csoportos Szása a héten ünnepelte 4-ik születésnapját. Egy csodálatos Ariel-es tortával lepte meg anyukája, melyből persze valamennyi gyermek jól lakott. Ebben a csoportban úgy tűnik Noa is újra megtalálta e helyét két jó barátnője, Viki és Dodó mellett. Nati és Marci között pedig mintha bimbózó szerelem jeleit észlelnék kibontakozni. Anyukák, jó lesz vigyázni! 

Szólj hozzá!

Címkék: környezetvédelem élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr554492155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása