HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Januári bolygóállás a Green Ponyban

2015.02.10. 16:36 Green Pony Nyelvovi

Eltelt a karácsony, egy új év vette kezdetét, az óvoda kapui újra nyitva álltak a gyerekek előtt. Az első héten még az ünnepek meghitt hangulatának hatása alatt a karácsonyi élményekről és a kapott ajándékokról beszélgettünk a gyerekekkel elsősorban. Szóba kerültek érzelmek, jó kívánságok és az újév kapcsán a szerencsehozó kismalac, valamint meg tudtuk mit szokás enni, mit nem, és mindezek a hiedelmek mit jelentenek. Összehasonlítottuk milyen az újév itthon és hogy hogyan ünneplik Angliában. Ezen a héten elkezdtük megvizsgálni közelebbről a karácsonyra kapott óvodai játékokat, azok játékszabályait és egy kis ismétlésre is sor került a múlt félévi anyagból. Megtekinthették, sőt aztán el is játszatták ők maguk is A három kismalac című mesét, és elkészíthették saját szerencsehozó malacukat is vágásos festéses technikával.

januaar2.jpg

Január második hetében magával az idővel kezdtünk el foglalkozni részletesebben. Különféle játékos és szemlélető eszközökkel próbáltuk elmagyarázni, megmutatni a gyerkeket hogyan áll össze egy év, a négy évszakból, azók hónapjaiból. Átbeszéltük az évszakokat, a korábbi ismeretek így jobban egységbe rendeződtek a gyerekek fejében. Megneveztük a hónapok neveit is, és minden gyereknek megtudtuk, hogy melyik hónapban van a születésnapja. Megbeszéltük miért váltakoznak az évszakok, és miért van az, hogy egy-egy hónap hidegebb, mások pedig melegebbek. A Földön megkerestük Magyarországot, és illusztráltuk a Nap körüli keringését. Sőt egy mókás kis drámajátékkal el is dramatizáltuk, a gyerekek versengtek a Nap és a Föld szerepéért. Ezen a héten is láthattak egy kisebb bábszínházat, amit mi óvónénik adtunk elő nekik A kismalac és a farkasok című mese került szinpadra.

januar1.JPG

Sajnos sok gyerek lebetegedett, ahogy a környéken máshol is, így egy-két játékos feladatra nem kerülhetett sor. Elkezdtünk beszélgetni a hét napjairól valamint a napszakok váltakozásáról, miért történik mindez, a Föld tengelye körüli forgásáról. A gyerekek szintén szemléltető eszközök – zseblámpa, árnyjáték segítségével megértették a Föld tengelye körüli forgásának összefüggését a Napszakok váltakozásával. A témához remek mesének bizonyult a Gruffolo`s Child című mű, melyet árnyjátékos bábozással elő is adtunk nekik. Az okos kisegér története, aki a Hold fényét kihasználva óriási árnyékával elüldözte a rettentő Gruffalo-t – minden gyermek kedvencévé vált.

A hónap végére már szép sorban gyógyulgattak a gyerekek, így az előző heti témakört vettük át részletesebben, és megnéztük a Naprendszerünket, és az abban lévő többi bolygót is, amit aztán el is játszhattak a gyerekek. A téli sportok témakörébe tartozó fontosabb tudnivalókat is átbeszéltük velük pénteken, de szerencsére ezekkel már a legtöbben tisztában vannak. Lekesen mesélték sielős, szánkós, korcsolyázós élményeiket, valóságos olimpiai bajnok palántákat nevelünk itt az oviban :)

Szólj hozzá!

Címkék: élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr907158693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása