HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Head, shoulders, knees and toes

2013.03.17. 21:18 Green Pony Nyelvovi

A hónap elején a testrészeké és érzékszerveké volt a főszerep. Úgy érzem, a gyerekek és a tanárok között is ezek a kedvenc témák közé tartoznak, a tanároknak hihetetlen széles skáláját kínálja a témakör a verseknek, énekes és mutogatós játékoknak, a gyerekeknek pedig az érzékszerveket mozgósító játékok tetszenek a legjobban.így volt ez ebben a két hétben is, az örök és kedvenc "sláger" a Head, shoulders, knees and toes mellett számtalan éneket és mondókát tanultunk, melyek a különböző testrészeket vették sorra.

A két téma szinte egybeolvadt, hiszen elkezdtük megbeszélni melyik testrészünket mire használjuk. Nagy sikert aratott az " I have two eyes to see with" kezdetű mondóka, amely tulajdonképpen magába foglalt jó néhány testrészt és érzékszervet. Az ízek érzékeltetésére bekötött szemmel kóstolgattunk különféle gyümölcsöket, zöldségeket, rágcsálnivalókat. Természetesen leggyorsabban az édes ízt képviselő csoki fogyott el-ezt a játékot mindennap szerették volna a gyerekek-, a savanyú citrom azonban sokáig még a hűtőben árválkodott . Alkalmuk volt megtapasztalni az édes-savanyú-sós ízeket, valamint ízről elmondták, hogy milyen gyümölcsöt esznek éppen. 

DSC_0126_1.jpg

Az illatok érzékeltetésénél nagy sikert aratott Miss Csilla parfümje, kézről kézre járt a kis üveg, és mindenki kedvére szagolgathatta. A látás fontosságának az érzékeltetése volt a legizgalmasabb ugyanis bekötött szemmel kellett kizárólag tapintás útján "felismerni" valamilyen tárgyat vagy valamelyik csoporttársat. A héten az If you're happy and you know it" című mesét olvasgattuk, amelyből kiderült, hogy az emberek tapsolnak amikor tetszésüket fejezik ki valami iránt, a kutya a farkát csóválja, az elefánt a füleivel tapsol, a krokodil a fogait csattogtatja, a kenguru pedig ugrál, vagyis minden élőlény a saját "nyelvén" fejezi ki az érzelmeit. A héten sokféle vizuális tevékenységben volt részük a gyerekeknek.

Virágot festettek, a körberajzolt kezüket dekorálták pasztellkrétával, valamint a körberajzolt kezükből készített fát ujjfestéssel kifestették. A zenei anyag is változatos volt, sok új éneket, mondókát tanultunk. (My hands upon, I have two eyes to see with, Here we go looby loo, Two little hands, stb) A nyelvi fejlesztésnél a héten az At the park volt a téma. Játszótéri eszközökkel, viselkedésformákkal ismerkedtünk és a krumpliemberkék - mint mindig - most is nagy sikert arattak.

Szólj hozzá!

Címkék: video élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr415140124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása