HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Táncika

2010.07.19. 15:51 Green Pony Nyelvovi

A héten Ms Juli és Ms Andi táncos múltjára alapozva tartottunk meg táncfoglalkozásokat saját ovisainkat is bevonva. Nati, aki próbahetét töltötte nálunk, nagyon nagy izgalommal várta az eseményeket.  Talán a mozgalmas programoknak és sokféle táncnak köszönhető, hogy nagyobb zökkenők nélkül vette a beszokás akadályait. Nati nagyon gyorsan alkalmazkodott új környezetéhez, s mivel az angol nyelv számára nem ismeretlen, figyelmesen hallgatta a meséket, dalokat.

Hétfőn a balett alaplépéseit tanítgattuk. A lányoknak – különösen Boginak – rendkívül tetszettek a fodros, tüllös balettruhák képei. Videón rövid részletet néztek meg a Diótörőből. Másnap Ms Juli vezetésével a néptáncban leggyakrabban alkalmazott alaplépést sajátították el, majd amikor mindezt zenére járták, igazi lagzi hangulat támadt és párba állva forogtak, pörögtek a gyerekek, nem is nagyon akarták abbahagyni a nagy mulatozást. Bence már ezen a napon kijelentette – amihez egész héten ragaszkodott – hogy neki bizony ez áll a legközelebb a szívéhez.

Szerdán ismét Ms Andi csillogtathatta meg a gyerekeknek tánctudását, ezúttal a latin táncok, azon belül is a salsa terén. Miután az alaplépés már gördülékenyen ment, vérpezsdítő zenére ismét „beindultak” a gyerekek és Gigi teljes odaadással járta szinte kifulladásig.  Jövőbeli latin tánc-ruhájuk kiegészítéseként gyönyörű színes csuklódíszek készültek, mellyel a nap zárásaként délután még egy össztáncot is tartottak.

Másnap a nagy hőségre való tekintettel ismét a Százhalombattai strandra vitt az utunk. Sven és Bence a vízben is nagyon élvezték egymás társaságát, szüntelen pancsolással telt a délelőtt, melyet hazatérés előtt természetesen egy közös

fagylaltozás koronázott meg.

 

Ezen a napon ünnepeltük Dodó 2. születésnapját. Anita minket is meglepett a Green Pony-s tortával, mely természetesen óriási sikert aratott a gyerekek körében is. Köszönjük szépen!

 

A hét utolsó napján a keleti táncokkal és ezen belül is a hastánccal foglalkoztunk. Ms Juli csörgős hastánc kendőjét minden lány ki akarta próbálni és az alapállást is sikerült megtanulniuk. Videón megnéztünk néhány hastáncos kisfilmet, melyet – különösen a fiúk – tátott szájjal néztek végig. A lányok lelkesen próbálgatták a jellegzetes csípőmozgásokat, azonban a fiúk a világért sem utánozták volna Ms Juli mozdulatait, ellenben lelkes nézőseregnek bizonyultak. Természetesen összefoglaltuk az eddig tanultakat és mindenki be is mutatta kedvenc és legjobban elsajátított táncát. Gigi aznap még a kismedencében és trambulinban is a balett alapállásait tanítgatta a kicsiknek.  

Kis meglepetésként egészséges fagyit is készítettünk joghurtból, mézzel és eperrel.

 

Szólj hozzá!

Címkék: tánc táborok

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr552161360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása