HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Fű, fa, virág

2011.02.01. 18:02 Green Pony Nyelvovi

Ugyan a hó kevés zöld növénynek ad teret, szinte az örökzöldek is alig látszanak ki a hótakaró alól, mégis az elmúlt hét témáját a növények adták az oviban. A változatos formájú, típusú, színű növények ismeretanyaga remekül kapcsolódott a korábban tanult élőhelyek anyagához.
A régebben erről tanult ismereteket is fölelevenítettük; virág és fa fő részei, különbözőségei.
Beszéltünk a növények fontosságáról a Föld és az azt benépesítő élőlények szempontjából.
Természetesen a három csoportban különböző „nehézségi fokon” és részletességgel hallhattak a gyerekek sok hasznos információt a körülöttünk levő gazdag növényvilágról.

A legkisebbek - a héten szerzett tudásuk alapján – már sok virágot meg tud nevezni, különböztetni. Ezek közöl talán a legközkedveltebbnek a tulipán bizonyult; Dini és Domi lelkesen számoltak be arról, hogy ilyen virág az ő kertjükben is van. Nati és Zoé több virágot is felismert, de ezúttal angolul kellett a neveiket megtanulniuk. Az is tudatosult bennük, hogy a sok finom gyümölcs fákon terem és hogy a fák törzséből készülnek a bútorok, és fajátékok is. A sok érdekesség információból talán az állatvilághoz köthető, növényvilágot érintő ismeretanyag kötötte le őket leginkább.

 A nagyobb csoportokban azt is tárgyalták, miért oly fontos megvédeni környezetünk növényvilágát és mi mindent tehetünk ennek érdekében. A Shetland csoportosok az ősszel tanult virágnevekből sokat fel tudtak idézni. Az illatukra is külön kitértünk, nagy nevetésre adott okot Dorka ötlete, aki szerint a liliom illata pont olyan mint az ő lábáé. Ezen felbuzdulva mindannyian más-más virágot találtak maguk számára a leghasonlatosabbnak. A csoportban Bogi manapság már igen felszabadultan viselkedik és „komoly” barátság kezd kialakulni Mírával és Dorkával.

A Dartmoor csoportban -. főleg a fiúk számára – a korábbi hét autós témája okán - kicsit alábbhagyott a lelkesedés, de amikor a növényeket az állatok vonatkozásában „elemeztük” mindjárt nagyobb aktivitást mutattak. Sven és Gergő egyszerre sorolták a szavanna dús füvében rejtőzködő nagymacska féléket és mindkét Petra lelkesen magyarázta, hogy a zsiráf nyaka azért olyan hosszú, hogy kényelmesen lelegelhesse a magas fák lombjait.

A héten újra igazi téli tájképet mutatott az ovi udvara. A gyerekek óriási lelkesedéssel rohangáltak a hóban és az első nap néhány szempillantás alatt két hóember is épült.

Ezen a héten is ünnepeltünk szülinapot: Flóra három éves lett. Flóra október óta jár hozzánk. Halk szavú kislány, ám amikor Anya érte jön, nagyon csacsogóssá válik. Kiegyensúlyozott, kedves, lelkesen vesz részt a foglalkozásokon.
 

1 komment

Címkék: élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr742631380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása