HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Barangolás a tanyavilágban

2015.03.03. 18:48 Green Pony Nyelvovi

Február utolsó hete a háziállatok tanulmányozásával telt, de mielőtt belemerültünk volna hétfőt a pancake day hagyományainak megismerésével töltöttük. Ennek keretén belül délelőtt megtudtuk, hogy miből készül a palacsinta és ennek örömére együtt a gyerekekkel ki is kevertünk egy jó nagy adaggal, amit ki is sütöttünk, hogy legyen mivel versenyezni. Nagyon jó illat terjedt szét az egész óvodában, ahogy egymás után sültek a palacsinták.

pancake_day1.jpegS miközben egy-kettő készen lett, mi a csoportszobában felépítettünk egy kisebb akadálypályát és két csapatra osztottuk a társaságot. Ezután következett csak a móka! Két serpenyőt adtunk az első két gyermeknek, akik minél előbb át kellett jussanak a pályán visszakerülvén pedig minél gyorsabban átadni a serpenyőt anélkül, hogy a palacsinták leestek volna a csúszós serpenyőből. Nehezítve a feladatot aztán a gyerkőcök meg kellett próbáljanak palacsintát forgatni a levegőben. Ezt nagyon élvezték, de igazán már azt várták, hogy uzsonnakor felfalhassák az összes palacsintát, természetesen nem azt amit versenyzésre használtak.

pancake_day2.jpegMásnap, visszakanyarodva a heti témánkhoz beszélgettünk a háziállatokról, hasznukról, miért és hogyan tartjuk őket, mi a legfontosabb különbség a madarak illetve a négylábú haszonállatok között, és megbeszéltük, hogy vannak olyan állatok, amiket csak azért tartunk, mert házikedvencként örömet okoznak nekünk. Itt mindenki elmesélhette, hogy nekik milyen állataik vannak otthon, illetve milyen tudással rendelkeznek a haszonállatok terén. A szerdai napon átismételtük az eddig tanultakat, elmondtuk Orsinak milyen új információk birtokába jutottunk és elénekeltük azokat a dalokat is amiket tanultunk, mint pl. a Baa baa back sheep, Old McDonalds, The farmer in the dell. Ez utóbbit el is játszottuk. Videón meg is néztük és együtt énekeltük a „The Animal Sound Song”-ot, többször is, mert a gyerkőcök rendkívül élvezték és utánozták az állatok hangjait angolul

arghavannal_farm.jpeg
A mese az „The Ugly Duckling” volt, s az aki megértette matricát kaphatott érte. Minka és Ági nagyon ügyesen összerakták egy kis segítséggel a mese főbb történéseit, majd meg is tekintettük a mese Walt Disney Silly Symphony változatát. Az állatos ismeretek csúcspontja pénteken következett, amikor is ellátogattunk a Sóskúti Lovastanyára, ahol a gyerekek ülhettek lovon, láthattak kakast és hallhatták a baromfiak kotkodácsolását. Megfigyelhettek különféle tyúkokat és kiscsibéket, kereshettek tojást az ólban. Láthatták, ahogy a kis borjú anyjához megy tejet szopizni és simogathattak kecskegidákat kecskeanyu engedelmével. Ezenkívül még szamarat, kis és nagy pöttyös és egyszínű disznókat és azok tartási körülményeit figyelhették meg. Mindemellett pedig egy igen humoros és kedves ember vezetett minket körbe, aki alátámasztotta azokat az információkat, melyeket tőlünk hallottak a héten. Összességében véve egy igazán állati jó hetünk volt! 

beaval_liba.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr217238195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása