HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Alex, Josef, Benedict... Tavaszba lépve angolul. :)

2015.04.11. 10:23 Green Pony Nyelvovi

Éééés itt van! Eljött a tavasz, amikor minden kivirágzik, amikor Sándor, József, Benedek elhozza a meleget! Ilyenkor a nap is másképp süt az udvaron, és a Green Pony ablakán keresztül is. Márciusban újra életre kel minden. Most, hogy elmúltak a hideg téli napok, mi is elkezdtünk a természet felé fordulni, hogy megtudjuk, mik is azok az állatkák, akik ilyenkor elkezdik újra benépesíteni a környezetünket. Így március első hetének témája nem is lehetett más, mint a rovarok. Ezek a kis lények, melyek egyértelműen jelzik már a tavasz közeledtét.

Hétfőn ünnepeltük St David napját, aki Wales védőszentje. Rengeteget tett a kereszténység elterjedéséért a tartományban, s méltán avatták halála után szenté. Ekkor megtudhattuk, hogyan alakult ki a wales-i zászló, annak történetét, mik Wales jelképei, sőt el is készítettük ezt a zászlót (mindenki a sa
játját).

st_patrik.jpegKésőbb kicsit tevékenyebben ismertük meg a környező világunkat, méghozzá a rovarokra, bogarakra összpontosítva. Utánzó, mozgásos játékokat játszottunk, közben megismerkedtünk a rovarok testfelépítésével, élőhelyeikkel, táplálkozási szokásaikkal, valamint szaporodásukkal. Egyes rovarok kevésbé , mások, mint például a méhek nagyon is hasznosak az emberek számára is, de a bioszféra működése szempontjából mindegyik lényeges, mint megtudtuk. Szerdán meghallgattuk a „The two catepillar” meséjét, melyet aztán bábokkal el is játszottunk. Mindenki nagyon élvezte, különösen Barnusnak tetszett, aki rengeteget kacagott közben, és ettől mindannyiónknak nevethetnékje támadt. Ez nagyon jó kis dramatizáló gyakorlatnak bizonyult. Sokat "Potato Pal"-oztunk, mely a gyerekek nagy kedvence, és a könyv-sorozat segítségével igen hatékonyan mélyítjük el a már megalapozott angol nyelvi tuádst.

 Következő héten egy igazán izgalmas témába fogtunk bele, mégpedig az egzotikus állatokról tudtunk meg egy s mást. Erre a hétre hozhattak könyveket a gyerkőcök, s különösen az egyikből igazán érdekeseket tudtunk meg a különféle állatokról. Ezekből a tényekből kvízt is csináltunk a gyerekekkel, pontokat gyűjthettek, ha tudták a kérdésekre a választ, ami nem kis figyelmet igényelt! S aki igazán sok kis kavicsot gyűjtött össze az szép állatos matricákat kapott jutalmul. Ezzel párhuzamosan belekezdtünk a Potato Pal: At the Zoo című könyvébe is. Szerdán egy igazán kedves kis történettel ismertettük meg a gyerekeket hangoskönyv formában(„The tiger who lost his roar”) Pénteken a heti téma ismétlése helyett a Március 15-ével ismertettük meg a gyerekeket, annak egy kis történelmi hátterével, s egy-két fontosabb mozzanatáról, hogy mit hogyan ünneplünk ekkor. Ennek keretén belül hajtogattunk csákót, festhettek magyar zászlót, megtudtuk mi is a jelentésük a nemzeti színeknek, milyen is egy huszár és ki is ő, valamint megkíséreltünk csákóval a fejünkön egyenletesen járni, ahogy azt a derék huszároknak illendő!

A harmadik héten kezdtünk behatóbban foglalkozni a tavasz jöttével, s kezdtünk beszélgetni az időjárás változásokról, kérdeztük a gyerekeket, mikre lettek figyelmesek mostanában ezekkel kapcsolatban, mi történik tavasszal a természettel, állatokkal? Említést érdemelt Sándor, József, Benedek is, akik zsákban hozzák a meleget. Kedden mindenki megfesthette saját tavaszi tájképét, szerdán pedig egy szépséges tavaszi koszorút készítettünk a gyerekekkel, amit aztán a csoportszoba ajtajára ki is függesztettünk. A természet e változásait aztán pénteken egy jó kis Duna parti séta keretén belül volt lehetőségünk meg is figyelni, ahol sétálás közben sok rovart láthattunk már előbújva, s lila-fehér virágokkal borított gyepszőnyeget, melynek csodálása közben madárcsicsergést hallottunk, kacsákat figyelhettünk meg úszni a folyón, ami mellett szépen egy padra letelepedve el is fogyasztottuk a tízórainkat. A gyerekek nagyon boldogan és kíváncsian néztek körül a természet eme változásai láttán, habár a kicsiknek kissé talán hosszú volt a túra, de attól függetlenül ők is élvezték és délben a szokásosna is nagyobbat aludtak.

Tavaszi kirándulás a Duna Parton

Március utolsó hetére esett a víz világnapja, melynek alkalmából a víz szerepéről és fontosságáról beszélgettünk hétfőn, s ehhez kapcsolható feladatokkal, játékokkal töltöttük a nap nagy részét. Így például megnéztük szárazföldből vagy vízből van-e több a bolygónkon, s miután kiderítettük, hogy a vízből, azt is illusztráltuk, mennyi ebből az iható és hogy miért nagyon fontos odafigyelni rá. Körberajzoltuk Teót, mivel ő a legkisebb gyerkőc, így ráfért egy nagyobb lapra, majd 10 részre osztván elmagyaráztuk nekik h testünk 70% vízből tevődik össze, és így 7 részt kiszínezhettek a megrajzolt testen a gyerekek. Rávezettük őket, hogyan spórolhatnak a vízzel. Ezen a héten a testnevelést már az idő szépségének köszönhetően kint tarthattuk, így ebéd előtt udvari sorversenyre került sor. A héten átismételtük az időjárás jellegzetes változásait, állatok viselkedését, s rátértünk a hét témájára, hogy mi történik a növényekkel, valamint hogy hogyan is megy végbe a víz körforgása? Ezzel kapcsolatban 2 igen hasznos animációs kisfilmet is megnéztünk a gyerekekkel, amit nagy érdeklődéssel követtek nyomon, valamint megismerkedtek „Dripply the Raindrop” történetével is. Ezen a héten felfedezhették a tükör szimmetria festés titkát, s így könnyedén festettek meg egy szép tulipánt a legkisebbek is.

vizezes.jpeg

Szólj hozzá!

Címkék: élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr867357816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása