HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Állatok szeretete 2. rész - a vadonban

2011.10.11. 13:59 Green Pony Nyelvovi

A héten még mindig az Állatok világnapjához kapcsolódóan a vadállatokról beszélgettünk. A Dartmoor csoportos nagyokról hamar kiderült, hogy már eddig is széleskörű ismeretekkel rendelkeznek némelyik vadállatról és sűrű látogatói az Állatkertnek.  Ezért már nem elégedtünk meg annyival, hogy megnevezzük és csoportosítsuk őket, hanem nagyon sok érdekességet is megbeszéltünk a különböző állatokról, például, hogy a zsiráfnak miért van hosszú nyaka, mire jó az elefánt ormánya, vagy hogy a sas nyolcszor jobban lát az embernél, és hogy a tukánnak azért van különleges alakú csőre, hogy a gyümölcsöket könnyebben letépje a fáról. Természetesen a "puszta" csoportosítás is alkalmat adott az ismeretek bővítésére, átismételtük, hogy mik azok az élőhelyek, melyik állat melyik élőhelyen él, és ott milyen táplálékot talál. Ezért amikor erről a témáról beszélgettünk, és Veronika azt találta mondani, hogy a sas halat eszik, kétkedő pillantásomra és az élőhelyekre való utalás után önmagát javította ki, elmondva, hogy " The eagle can't eat fish, because he doesn't live in the sea."
Természetesen nem maradhatott el a nagycsoportosok önálló mondatalkotási gyakorlata sem, már az első, hétfői "állatos" foglalkozás után a gyerekek a segítségem nélkül tudták - természetesen angolul - megfogalmazni, hogy melyik állat hol él, hány lába van és mivel táplálkozik.

 

Vizuális tevékenységként elefántos ceruzatartó készült, és a színezők kedvenc témái is a vadállatok voltak ezen a héten.
 

 

Sven és Peti minden reggel és a szabad játékidőben megragadjak az alkalmat egy kis közös főzésre a játékkonyhában, ami nem meglepő hiszen mindkét gyermek családi háttere erősen kötődik a gasztronómiához.

 

 

 

 

 

 

A Shetland csoportban sok vadállat nevét megtanulták a gyerekek angolul és Ms Csilla arról beszélt, hogy nem minden vadállat él hazánkban, a nagy kedvencek – oroszlán, elefánt, tigris – csak az állatkertben látható, vagy egész Afrikáig kell utaznunk, hogy saját élőhelyükön láthassuk őket. Noa rögtön le is csapott erre az információra és mindenkivel azonnal tudatta, hogy ő már járt Afrikában és „ilyen közelről” látott már elefántot. A héten előkerültek az állatjelmezek is Huba, Marci és Veronika képviselték a nagymacskák családját.

A legkisebbeknél a vizuális foglalkozáson készült papírtányér majom elkészítése volt a legnépszerűbb. Az elkészült – helyenként progresszív - majom arcokat a folyosón állítottuk ki. Az állatok témája mindig nagyon felkelti a gyerekek érdeklődését és Angi, sőt Bende is lelkesen mesélt arról, hogy milyen óriási elefántot és milyen félelmetes tigrist vagy oroszlánt láttak az Állatkertben.

A szép napsütéses időt kihasználva a heti nagytornánkat az udvaron tartottuk meg, Ms Szilvi ötletes ügyességi feladatait felhasználva.
Szülinapok sem maradtak el ezen, illetve az elmúlt héten. Dorka és Kíra ünnepelték az ötödiket. Mindketten már harmadik éve járnak hozzánk, nagyon biztos angoltudással rendelkeznek. 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: video élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr303294884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása