HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Állati hetek a Green Ponyban

2015.02.23. 14:20 Green Pony Nyelvovi

A telet már kissé magunk mögött tudva - a Vizes Élőhelyek Világnapjához kapcsolódva - a vizekről, vízpartokról és az ott bujkáló élőlényekről beszélgettünk. Ennek keretén belül először tanulmányoztuk a Földgömböt, melyen megkerestük a víz legfőbb megjelenési formáit a természetben. Különbséget tettünk az álló- és folyóvizek valamint azok élővilága között is. Leszűkítettük a kört Magyarország vízparti élővilágára. Megnéztünk képeket a különféle magyarországi halfajtákról, kétéltűekről, madarakról, emlősökről. Megkerestük ezen állatok pontosan hol élnek és mozgásutánzó játék formájában imitáltuk is őket. A régóta ismert Rainbow fish mese került elő, melyet a gyerekek annyira élveznek, bábozás formájában élvezhették újra, melyet a végén ők is eljátszhattak.arghavan_epit.jpeg

 

Pénteken látogatást tettünk a Tropicáriumba, ahol a gyerekek élőben is megfigyelhették ezen fajokat. Nagyon élvezetes volt mindenki számára a sokféle állat látványa. Kornél meg is jegyezte, hogyha tehetné minden héten visszalátogatna erre a szuper helyre. Láttunk a kishalak között olyanokat amelyeket a héten tanultunk de tengeri és óceáni fajokat is megcsodálhattunk. Felnézvén az alagútban elsuhant fölöttünk 1-2 óriási nagy cápa is. Ezenkívül kétéltűeket, különféle színes békákat, bogarakat, pókokat, kígyókat, de láttunk sok szép madarat és majmot is. A vonatos utazás is hatalmas élmény volt :)

arghavan_gyurmaz.jpeg

A következő héten a sok betegség miatt kicsit lelassítottunk, még beszélgettünk az előző heti témáról, kiraktunk egy tengeri illetve egy folyami halas puzzle-t, melyet a gyerekek nagyon élveztek. Elkezdtünk beszélgetni az e heti témáról is, mely a magyarországi vadon élő állatokról szólt. Ezen belül megneveztük az erdei állatokat, csoportosítottuk emlősök, madarak, rovarok szerint és megfigyeltük az erdőben melyik hol él. Egyik nap – a jó idő örömére - elmentünk sétálni a közeli sétálóutcán, ahol a gyerekek futóversenyt rendeztek és megcsodálhatták a múzeumkertet.

Valentín napon sok sok szives „projekt” készült, nagy szeretettel gondolva a szülőkre és a bátrabbak elmesélték kibe szerelmesek.

orsi_szivecske.jpeg

Szólj hozzá!

Címkék: élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr847208445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása