HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Farsang

2012.02.25. 16:55 3R

Korábbi héten igencsak megcsappant számban jöttek a gyerekek az oviba, szinte nap mint nap csökkent a hóember.jpglétszám. Ezért azokon a napokon inkább ismételtünk minthogy új témába fogtunk, nehogy a többiek nagyon lemaradjanak. "Maradék" gyerekeinkkel kiélveztük a télies időjárást, egész héten lelkesen építettek az udvaron egy hatalmas iglut, és egy jópofa hóember is született.

A héten "visszakaptuk" betegeskedő ovisainkat, így mindenki nagy örömére végre megünnepeltük a várva várt farsangot. Az egészséges gyerekek már a múlt héten is mondogatták, hogy ők mik szeretnének lenni, de a héten "főtémaként" tehette meg ezt mindenki, természetesen angolul. Volt, aki idén is ragaszkodott az évek óta jól bevált jelmezekhez, de meglepő újítások is történtek-például Bogi nem lónak öltözött, hanem unikornisnak :) A foglalkozások alatt egy kicsit felderítettük a jelmezbe öltözés szokásának miértjét, és tudják már a gyerekek, hogy az ijesztő maszkokkal az emberek a telet próbálják elijeszteni. Amint ezt a kérdést vesézgettük, a gyerekekkel közösen fogalmaztuk meg, hogy miért várjuk már a tél végét, és voltaképpen milyen évszak is következik ezután.hey!.jpg

A nagycsoportosok számára már egyértelmű volt, hogy ez a tavaszvárás időszaka, de számukra is kihívás volt angol mondatokba szerkeszteni, hogy mi mindent fognak csinálni tavasszal. A hét végére azonban már mindenki egyedül tudta elmondani, hogy a tavasz azért jó, mert akkor lehet kirándulni, sétálni, virágot gyűjteni, nem kell olyan sok ruhát felvenni, mint most, és a nappalok is hosszabbak lesznek. Ezekkel a beszélgetésekkel egy kicsit elő is készítettük a tél összefoglalása után következő tavaszi témákat. Mivel abban mindenki egyetértett, hogy elég volt a télből, a tél ijesztgetésére szolgáló hagyományos busójárásról is szívesen hallgattak történeteket a gyerekek. A busójáráson, bár személyesen nem lehettünk jelen, idén mindenki az átlagosnál jobban oda tudta képzelni magát, hiszen nemcsak videót néztünk erről a nagy eseményről, hanem Ms. Andi beszámolóját is meghallgathattuk, aki az előző hét végén személyesen tudott részt venni rajta. Természetesen nagyon sok képet hozott-és köztudomásul mesélni is remekül tud :), így szinte a tömegben éreztük magunkat, látva az ijesztő busókat, a jelképes télégetést és téltemetést is.DSC_0104_1.jpg

A gyerekek egész héten lelkesen gyártották a maszkokat, a legkülönfélébb technikákkal, és az új farsangi mondókát is hamar megtanulták. A maszk készítés pénteken közös élménnyé vált, amibe a szülők is lelkesen bekapcsolódtak. És miután elkészítettük a maszkokat, természetesen használatba is vettük őket, Érd gyönyörű sétálóutcáján közösen ijesztgettük nagy hangoskodással, csörgéssel-zörgéssel a telet. Szülők is szép számmal érkeztek, sőt egy-két régi Green Ponys ovisunkat is újra körünkben üdvözölhettük, mindenki legnagyobb örömére!

Az uzsonna mindenkinek ízlett, miután hét közben sokat beszélgettünk a farsangi hagyományos ételekről, elsősorban persze a fánkról, pénteken mindenki eldönthette, hogy tényleg a korábban megfogalmazott módon szereti e legjobban a farsangi fánkot, vagyis lekvárral, porcukorral, vagy üresen. Ahogy én láttam, a gyerekek a biztonság kedvéért mind a három változatot kipróbálták :). Dorka, akik már harmadik éve jár hozzánk és angol tudására kizárólag nálunk tett szert, egyre több angol mondatot fogalmaz meg önállóan. Ezen a héten, egyik nap, szabad játékidőben azt mondta a társainak-"I usually get stickers from Mum" Egy kis utánajárással kiderült, hogy azokról az ösztönző matricákról beszél, amiket anyukájától kap akkor, amikor sikerül valamit gyorsan elvégeznie, és ami úgy tűnik, itt az oviban is felgyorsította egy kicsit öltözködését-szerdán már nem utolsó, hanem kilencedik lett :)

Szólj hozzá!

Címkék: video élet az oviban különleges napok

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr154203378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása