HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Télről még utoljára...

2012.03.06. 14:00 3R

Miután már lassan kezdtük elhinni, hogy megadta magát a tél (vagy sikerült elűznünk az előző héten a telet) kis riadalom támadt, mikor a néhány szép, napsütéses nap után ismét hótakaró borította az ovi kertjét. Ez a jelenség azonban alátámasztotta a heti témánkat: a Tél összefoglalását. Azon a bizonyos havas napon elég volt kinéznünk az ablakon, és már előttünk is volt a tél minden eleme, így a gyerekek könnyen emlékezetükbe idézték, mik is ennek az évszaknak a jellemzői.közös_kör.jpg

Mivel a sok betegeskedés miatt ezen a héten a kisebb és nagyobb gyerekek sok időt töltöttek együtt, a középsősök gyönyörű példákat kaptak a nagyoktól arra, hogyan is kell egy angol mondatot összerakni, és lelkesen utánozták őket. Ebben főleg Viki bizonyult ügyesnek, aki a harmadik napon a kezében tartott képről már önállóan mondott mondatokat, és nem "csak" a nagyokat ismételte. Természetesen újra szóba kerültek az időjárási elemeken kívül az öltözködés, a téli sportok, a természeti változások és a hideget kedvelő állatok is. A heti mese ezeket az állatokat idézte újra, a rénszarvasokkal a középpontban, akik, a mese szerint, a Mikulás szánkójának húzásában segítenek minden évben. Persze a nagyok már jól tudták, hogy ez csak a mesében van így, és hogy az életben a rénszarvasok-a jegesmedvével és a többiekkel együtt" a sarkvidéken élnek és nem tudnak repülni.

hoember_színezés.jpg

Mivel a nagyok már kevésbé igényeltek új információkat ebben a témakörben, velük kihasználtuk a kis létszámú csoportot és rengeteg mondatalkotási gyakorlatot illesztettünk a hétbe. A sok gyakorlás eredményeképp pénteken már ilyen és ehhez hasonló önálló! mondatok születtek "I wear scarf and hat in the winter because the weather is cold." (Bence) Azért a nagyok is tanultak a héten valamit a kisebbektől, az öt hóemberről szóló mondókát a kicsik előadása után a nagyok is nagyon megszerették, és utána egész héten azt kellett mondogatnunk-játszanunk. A nagyok ezen a héten feladatlap rekordot döntöttek, mindenki sokat színezett, labirintus és vonalvezető játékot gyakorolt, a kisebbek pedig egy búcsú papír hóemberrel köszöntek el a téltől. Az egyik különösen napsütéses délelőttön már egy kis sétára is vállalkoztunk, és kicsik-nagyok közösen napoztak az érdi sétálóutca padjain.

Szólj hozzá!

Címkék: élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr884292873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása