HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Angol kisasszonyok mozgalmas napjai

2010.08.06. 18:33 Green Pony Nyelvovi

Egy csapat élénk, vidám 6-8 éves kislánnyal indult második Little Britain táborunk. Első nap rögtön belevetettük magunkat az Egyesült Királysághoz tartozó tartományok ismereteibe, szimbólumainak megismerésébe. Mivel is kezdhettük volna mással, mint a Brit zászló elkészítésével, melyet nem csak színező, de igazi textil zászló formájában is elkészítettek a gyerekek. Megtanulták, hogy az angol rózsa és bulldog Angliához, a nárcisz és póréhagyma Waleshez, a bogáncs Skóciához, a lóhere pedig Írországhoz köthető. Természetesen mindegyik tagállam zászlaja is elkészült, a kedvencnek ezúttal is a walesi sárkány bizonyult.

 

Már a hét elején elkezdtünk dolgozni mini-Angliánk megépítésén. A kicsik is lelkesen együtt festették a hatalmas dobozokat, melyekből ekkor még nem igazán látszott mi fog elkészülni. Egy kis tanári segítséggel, amikor kis részletek is rákerültek a dobozokra, bizony formát kapva, felismerhetővé vált a klasszikus Londoni „telephone box” , „duble decker”  (emeletes busz) és a London taxi. A hét során délutánonként elkészült a Big Ben, a Tower Bridge (mely nem azonos a London Bridge-al – lásd korábbi bejegyzésünket) és egy igazi kis vidéki „cottage” is született élő virágokkal az ablakában.

Délután a circle time-ok során természetesen klasszikus angol dalokkal, mondókákkal bővítettük táboros gyermekeink angol tudását.

 

  

A legmozgalmasabb nap a királyi család jegyében eltöltött keddi nap volt, a koronázásnak, díszfelvonulásnak és lovag-avatásnak köszönhetően. Kellő számú fiú hiányában a lányok is bátran vállalták a lovag szerepét akit az éppen megkoronázott aktuális királynő választott magának és ütötte lovaggá.

 

 

 

 

  

 

 

Az udvaron eltöltött időben – amikor éppen sikerült a lányokat kicsalni a trambulinból – a angol körjátékok mellett, angol sportokkal is megismerkedtek. Mini golf pályánk főleg a fiúk tetszését nyerte el (talán a Verdás mintázatnak köszönhetően) de a krikett a lányok figyelmét is elterelte egy kicsit a menetrendszerű délutáni civakodásról.

A hét végére elmondható, hogy remekül összerázódott a kis csapat és minden kis „miss” megtalálta a helyét a táborban.

 

 

 

A pénteki ötórai teadélutánra (mely a szigetországban is négy órakor van) nagy lendülettel készültek gyerekek és tanárok egyaránt. Lelkesen kevergették a „pie” hozzávalóit Ms Andi irányításával és természetesen terítékre került az elmaradhatatlan uborkás szendvics és „Victoria Sponge” is.  A meglepetés előadás osztatlan sikert aratott, hiszen a gyerekek a legnagyobb titokban készültek rá, és tökéletesen adták vissza a héten tanultakat az általuk készített makett város díszlete előtt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: video táborok little britain brit hagyományok

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr272204172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása