HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Víz Világnapja

2012.04.18. 19:01 krisztikesom

Ezen a héten a Víz világnapja alkalmából a víz jelenlétéről, szerepéről, fontosságáról beszélgettünk. Miután újra felelevenítettük, hogy mi mindenre jó a víz-ivásra, főzésre, fürdésre stb.-azt is megbeszéltük, hogy a víz nemcsak az emberek számára létszükséglet, hanem az állatok és a növények is kiszáradnának nélküle. Azt már minden nagycsoportos tudta, hogy a víz íztelen, színtelen, szagtalan, de hogy hogyan is lehet spórolni vele, azt elméletben, és gyakorlatban is újra memorizáltuk. Sven azt szerette volna, hogy a vízzel való spórolás érdekében beszéljük le az embereket a hajóval utazásról :) de mi inkább a fürdőszobában kezdtük a vízzel való takarékoskodás tanulását. A gyerekek egy kis versenyt rendeztek, ki tud legszebben fogat mosni, de nem ám akárhogy, hiszen a cél az volt, hogy minél kevesebb vizet használjanak. Ebben a versenyhelyzetben nem is kellett magyarázni a gyerekeknek a helyes technikát, nem folyatták hosszú percekig feleslegesen a vizet, hanem gyorsan megtöltötték a fogmosó poharukat, és utána azonnal elzárták a csapot. Megbeszéltük azt is, hogy a mosó, illetve a mosogató géppel is sok vizet (és áramot) lehet spórolni, és a gyerekek ezen a héten segítettek a dadus néniknek az ebéd utáni pakolásban, így megfigyelhették, hogyan és mennyi edénnyel lehet és kell megtölteni a mosogatógépet.csillaval.jpg
A heti mese bemutatta a víz körforgását, megtanulták belőle a gyerekek, hogy a felhőből érkező vízcseppek hogyan kerülnek a földbe, a folyókba, tavakba, és hogy utána hogyan kerülnek újra a levegőbe és válnak ismét felhőkké.
A vizuális foglalkozáson a gyerekek megelevenítettek egy tenger részletet, rajzolással, illetve gyöngyszórással, ragasztással egyaránt.
Ezen a héten a víz témakörén kívül megünnepeltük St. Patrick napját is, aminek kapcsán természetesen sok szó esett Írországról, az ír kultúráról, hagyományokról is. A gyerekek egy kis bepillantást nyerhettek az ír sztep táncosok világába, és utána mindenki ki is próbálhatta, milyen gyorsan mozog a lába.


Nem maradhatott el a kedves ír mese, a Leprechaun története sem, miután a gyerekek lelkesen keresték a kertben elrejtett kincseket.

noc4.jpgA hét másik fontos eseménye volt, hogy a mi kis Nocink 4 éves lett. Végre az ő szülinapját ünnepeltük, erre várt egész évben! Noa második éve jár hozzánk, testvére, Emma is már a kiscsoportosok között van. Noa hangját mindig hallani lehet az oviban, ha esetleg hiányzik, szinte kiürül a csoport :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: video környezetvédelem élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr614459504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása