HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Halloween a Green Ponyban

2012.11.12. 08:58 Green Pony Nyelvovi

A hét rövidsége ellenére minden percet kihasználtunk a halloween-i mulatságokra, de természetesen a vigasságok közé sok információt is próbáltunk csepegtetni. Minden nap beszélgettünk az ünnepről, megismerkedtünk jelképeivel, szimbólumaival is. A boszorkány, denevér, szellem és a tök nem csupán felsorolásszerűen volt velünk a héten, hanem sok más formában is megjelent. A gyerekekkel együtt díszítettük fel a termeket a halloween-i dekorációval, mely-a gyerekek kívánságainak megfelelően a sok pókkal, kígyóval stb. elég ijesztőre sikerült. A nagycsoportosok saját kezűleg festették illetve pasztellkrétával színezték a folyosói dekoráció legnagyobb elemét, a seprűjén lovagló boszorkányt.
Ms Panni jóvoltából még a konyhaablakról is szellemek és pókok figyeltek minket a héten. Természetesen főszerephez jutott a tök is ezen a héten, idén mindhárom csoportnak különböző formájúra vájt töklámpása volt, amit minden nap meggyújtottunk. Főszerephez jutottak az énekek, mondókák is, minden napot egy közös énekléssel kezdtünk. A gyerekek lelkesen tanulták a "Pumpkin, pumpkin", "Bats are sleeping" "Ghosts and goblins" "Here we come to trick or treet" című dalokat, hiszen tudták, hogy a szerda délután csak akkor számíthatnak édességre, ha szépen énekelnek.

A várva várt szerdai nap előtt minden nap megbeszéltük, hogy a hagyományoknak megfelelően ki milyen jelmezbe fog bújni. Szerdán meg is rendeztük a hagyományos közös bemutatkozást, és még a legkisebbek is angolul tudták elmondani, hogy minek öltöztek. Nem maradt el a közös éneklés sem, és a nagycsoportosoknak már délelőtt alkalmuk volt egy kis "bemelegítő" játékra, amikor a kezük nélkül "versenyt ettek". Délután a hagyományos Trick or Treat-tel kezdődött, a séta és a zsákmány begyűjtése nagy siker volt, néhányan még a szülők közül is jelmezt viseltek. Jófejségüket nagyra értékeljük, csak így tovább!  A mulatság közös énekléssel, közös játékokkal folytatódott és egy nagy közös uzsonnával ért véget, amikor mindenki megkóstolhatta a hagyományos tökös muffint, tökös mákos rétest, sőt a nagyok saját készítésű kókuszgolyóját is.

A kiscsoportban Emma nagyon élvezi, hogy minden vers, mondóka, ének szövegét és a hozzá tartozó mozdulatokat is pontosan ismeri. Angol kérdésekre rövid, de teljes mondatokban angolul válaszol ebben Angi és Nelly legnagyobb vetélytársa. Lotti és Milán szépen, hangosan, lelkesen és tiszta hangon (!) énekelnek, mondókáznak. Egor mosolyogva, vidáman jön reggelente. Édesanyjától tudjuk, hogy egyik reggel felkiáltott: „Hurrá, ma mehetünk oviba!”. Zalán lelkesen utánozza a mozgásokat a dalokhoz, közben a mosolyt le sem lehetne varázsolni édes kis arcocskájáról.
Ms. Andit is érte egy trick: éppen a circle-time vezetése közben egy nagy fekete pók a vállára ereszkedett, és mászkálni kezdett a ruháján. Az volt benne a vicces, hogy éppen egy hatalmas műanyag dekor-pók alatt üldögélt, úgy látszott, mintha a játék-pók akarta volna megijeszteni. Le a kalappal Ms. Andi lélekjelenléte előtt. Miközben érthető módon megijedt, és igyekezett igen gyorsan megszabadulni hívatlan látogatójától, végig megtartotta pozitív kommunikációját. A gyerekek nagy derültségére – sikoltozva, ugrándozva - magyarázta a gyerekeknek, hogy a „pókocska milyen aranyos, csak nagyon csikisek a lábacskái.” Végül nyolclábú vendégünk kiköltözött a kert egy eldugott, csendes sarkába, mi pedig elénekeltük a tiszteletére az „Incy-wincy spider” kezdetű dalt.

Szólj hozzá!

Címkék: video élet az oviban brit hagyományok

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr174902837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása