HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

The leaves are falling down...

2011.10.20. 12:58 Green Pony Nyelvovi

Ezen a héten már az időjárás is jelezte nekünk, hogy véget ért a nyár, így nekivágtunk az ősz nagy témakörének átbeszéléséhez, részletesebb kifejtéséhez.
A nagycsoportosokat már nem kellett tanítani arra, hogy ősszel milyen az idő és milyen ruhákat viselünk ilyenkor, de arra, hogy mit tesznek az állatok, hogyan készülődnek a télre, és mi minden változik ilyenkor a természetben, már ráfért az ismétlés. Ezen témák újbóli, alapos átbeszélése után a gyerekek már egymást kérdezgették az ősz témaköréhez kapcsolódóan, és ez által nemcsak "őszi" ismereteik bővültek, de már az angol mondatokat is sokkal magabiztosabban és önállóbban fogalmazzák meg. A kérdezz-felelek angol mondatképzési, beszédfejlesztési játék nagyon tetszik nekik. Bence, Zsombi és Veronika már nem csak háromszavas egyszerű mondatokban, de többszavas, összetett mondatban vagy esetleg egy egész kiselőadásban fogalmazza meg ilyenkor mondanivalóját
A héten az őszi kép festésébe egy kis emberábrázolást és a nyomdázás technikáját csempésztük.
A heti ének természetesen az őszi időjárás jellemzőit sorolta fel, az új mondókánk pedig "versbe szedte" az óvodai viselkedési szabályok legfontosabb elemeit :)
A legnagyobb sikert azonban Ms Kati "vendég mesélése" aratta, a Gruffalo meséjét a gyerekek minden nap hangosan követelték. Különösen a címszereplő mély, lassú hangján előadott részletek és a főhős kisegér okos és ravasz megoldásai ragadták meg a gyerekek fantáziáját.

A Shetland csoportban az ősz kapcsán természetesen kicsit újra elővettük a további négy évszakot is és Ms Csilla muzikális adottságaira támaszkodva meghallgatták a gyerekek Vivaldi Négy Évszakjából az Őszi tételt. Ez most időnként háttérzenét is adja a kézműves foglalkozásokhoz is. Sokat beszéltünk az őszi öltözködésről is, melynek kapcsán elolvastuk a Farmyard Tales – ből a Scarecrow történetét. A „Here we round the mulberry bush” című dalt öltözködős verzióban játszottuk el és a hét végére már az is feltűnt Natinak, ha egy-egy ruhadarabot kihagytunk a dalból. Amikor a „circle time”-ok alkalmával az időjárásról és az ősz jellemzőiről beszéltünk a gyerekek azonnal rázendítettek a „rain rain” illetve a „The leaves are falling down” című örökzöld slágerekre. A két fiútestvér nagyon szépen beilleszkedett a csoportba, Hubára rendkívüli gyorsasággal „ragad” az angol. Öltözködéskor nem egyszer Ő segíti nagyobb testvérét egy kis szinkrontolmácsolással, hogy melyik ruhadarabot kellene föl vagy levennie

A Falabella csoportban is tovább „veséztük” az évszak fontosabb elemeit, jellemzőit. Itt az „I am a little acorn” című dalocska az abszolút favorit. A fáról lehulló falevelek színeit is alaposan megfigyeltük „kielemeztük” majd ezt követően a gyerekek maguk látták el azt a kopasz fát rengeteg őszi falevéllel, mellyel Ms Márti díszítette a kiscsoportosok falát.
Az udvaron lévő hatalmas és gyönyörű diófának köszönhetően rengeteg dió is hullik a földre, melyet az itt eltöltött játékidő alatt szívesen el is majszolnak a gyerekek. Ennek kapcsán sokat beszélgetünk a mókusok és az erdő többi állatainak ilyenkor jellemző élelem gyűjtési szokásairól. Emma és Angi elszántan szemmel is tartják a diófát, hátha meg tudják lesni azt a huncut kis mókust, aki innen tölti fel éléskamráját. Angi a héten önkéntesnek állt be Ms Andi és Ms Márti mellé, saját „circle time”-jával egészítette kis nap mint nap a foglalkozásokat, melyet elsősorban Bende hallgat nagy odaadással.

 Pénteken pedig ellátogattunk a Budakeszi Vadasparkba, ahol a gyerekek külön foglalkozáson vettek részt, mely az állatok nyomait, táplálkozását helyezte középpontba

Szólj hozzá!

Címkék: élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr673317396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása