HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Viszlát Tél!

2013.03.03. 16:19 Green Pony Nyelvovi

Februárban nagyon sok izgalmas, érdekes témánk volt. Farsangi készülődéssel indítottunk, a gyerekek örömmel készülődtek a tél elűzésére. Maszkokat készítettünk, beszéltünk a farsangi szokásokról, ételekről, képeket nézegettünk a mohácsi busójárásról, és megbeszéltük, hogy ki milyen jelmezbe öltözik majd. Farsanggal kapcsolatos énekeket, mondókákat tanultuk, amiket a télűzéskor a gyerekek elmondtak a szülőknek. Pénteken közös énekes és kézműves foglalkozás volt a szülőkkel, bemutattuk nekik a héten tanult farsangi énekeket, mondókákat, körjátékokat, majd együtt készítettünk maszkot, festéssel, ragasztással, csillámpor-szórással.

farsangi_maszk.jpgFarsang után a szeretet került terítékre, az amerikai Valentin napot ünnepeltük, és a szeretetről beszélgettünk. Flóra, aki nemrég érkezett haza az Egyesült Államokból, Valentin napon mindenkinek ajándékot hozott. :) Valentin napi énekeket, mondókákat tanultunk szíveket festettünk, majd mindenki kidekorált egy piros kartonból készült szivecskét. Nagy sikert aratott a már ismert Monkey Puzzle mese, amelyben a kismajom az anyukáját keresi. A szeretet kapcsán beszéltünk a családról is. A jeles napok elmúltával a saját testünkről kezdtünk beszélgetni. Megmutogattuk a főbb testrészeket egy babán, majd saját magunkon. Mindenki tisztában van már a főbb testrészek angol elnevezésével, és mondatban foglalva is használják őket. Testrészeink hasznáról is tanultunk, mondókában is: I have two eyes to see with I have two feet to run I have two ears to hear with And nose I have but one. I have to hands to wave with And a mouth to say: Good day

csilal_körjatek.jpgVizuális nevelésből körberajzoltuk a kezüket, amit ők pasztellkrétával kiszíneztek, majd mozgatható karú és lábú színezett mackót raktunk össze milton kapoccsal. Ezután testrészekről rajzokat tartalmazó könyvecskét tűztünk össze, és színeztünk ki. Átismételtük az összes testrészekkel kapcsolatos mondókát és éneket, valamint újakat is tanultunk. Az " If you're happy and you know it" című mesét olvastuk, amelyből kiderült, hogy az elefánt a füleivel tapsol ha vidám, a majom a mellét döngeti, a krokodil a fogait csattogtatja, a kenguru ugrál, a kutya a farkát csóválja, az emberek pedig tapsolnak.

márti_sorban.jpgAz elmúlt héten volt az első igazán napsütötte tavaszias időnk, amit ki is használtunk és rögtön a „circle time” után kivittük a gyerekeket az udvarra. Fogócskáztunk, felszabadultan énekeltünk és motorversenyt is tartottunk. Előkerült a hó alól a rég nem használt nagy műanyag óriás-kerék. A gyerekek nagy örömére felállítottuk és azon egyensúlyozva, körbe-körbe menve fejlesztettük a kéz, láb, szem koordinációjukat. Eközben mások a kosár palánkon próbálkoztak a labdát a hálóba dobni, észrevétlenül fejlesztve ezzel labda érzéküket, célzó képességüket, szem-kéz koordinációjukat. Nem kis művészet a labdát lábbal eltalálni ebben a korban, mialatt fociztunk. Van aki mindent tud, és kiemelkedő pontossággal adja vissza az eddig tanultakat nagy örömükre és ezzel példát mutatva a többi gyereknek. A legkisebbek jó úton vannak a szobatisztaság felé. Sok türelmet és következetességet kíván a mederben tartásra. Az újak nagy örömünkre végre feloldódott és vidáman játszanak együtt a többiekkel. Kimondottan szeretnek ide járni, amit gyakran szavakba öntenek.Van akinél a korábbi erősebb személyiségnek betudható ellenállást mára közösen leküzdöttük és bizalmat nyerve már harmonikusabb az együttműködés. Sajnos az egyik picitől családi okok miatt el kellett búcsúznunk. Reméljük sok szép élményt és némi angoltudást vitt magával.  Szeretettel és türelemmel bontogatjuk ezeket az akadályokat.

1 komment

Címkék: élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr865102388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maria Oakley 2013.03.04. 18:40:29

Kedves ovonenkik :)

Nagyon koszonjuk az odaado munkatokat es a szereto gondoskodast amellyel a lurkokat oktatjatok minden szepre, jora!
Patrik kulon kuld nagy puszit!
Udvozlettel: Oakley Maria
süti beállítások módosítása