HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Bonfire Night és Tündérparty

2009.11.08. 22:18 Green Pony Nyelvovi

 

Csütörtököt a tanév első nagyobb Brit ünnepével zártuk: Bonfire Night alkalmából egy kis mini tüzijátékkal emlékeztünk meg az angol történelem eme nagy pillanatáról, melyet azóta is a szigetországban mindenhol tüzijátékkal, karnevál szerű felvonulással, szalmabábú égetéssel ünnepelnek.

Majd 400 évvel ezelőtt 1605-ben ezen a napon tartóztatták le Guy Fawkes-t amint éppen felrobbantani készült a parlamentet I. Jakab királlyal és a politikai elittel egyetemben. Az elbukott összeesküvést az uralkodó egyházpolitikájával elégedetlen katolikusok egy csoportja szervezte. A vezetőket a következő év januárjában kivégezték és ezt követően I. Jakab rendeletet adott ki, melyben november 5-ét a nemzeti hálaadás napjának nyilvánította, mikor is a király és a parlament megmenekülésének emlékére engedélyezett ünneplést máglyák és örömtüzek gyújtásával, valamint a templomi harangok megkongatásával.

 

 

"Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...
"

 

A csütörtöki rossz idő miatt sokak nagy bánatára elmaradt a lovaglás, de ezúttal a pénteket jelöltük ki „esőnapnak” és az időjárás kedvezett is ehhez.

A gyerekeknek nagyon tetszenek az új udvari csoportjátékok. Különösen Ádám élvezi az „Adj király katonát…” mert Sámsoni erejének köszönhetően nincs olyan szorítás melyet ne tudna átszakítani és rettentő büszke is magára ilyenkor.

A Falabella csoportban Marci mintha egyre könnyebben venné az beszoktatás akadályait, hétfőtől próbálkozunk Anya huzamosabb távollétével . Bende – a kezdeti sírás leküzdése után – meglepően jól reagált mamája pár órás távollétére és ebéd után pozitív élményekkel ment haza pihenni .

 

 

Ezen a héten szombat délután is gyerekzsivajtól volt hangos a Green Pony. Eszter nálunk ünnepelte 6. születésnapját. A gyerekek néhány órára tündérekké változtak és tündérország elveszett varázserejét kellett együttes erővel újraéleszteni, mely természetesen sikerült és Eszter nagyon boldog volt. Happy Birthday!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szülinapok élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr611510265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása