HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Télről, még utoljára

2010.02.27. 17:35 Green Pony Nyelvovi

A tél múlt heti látványos búcsúztatását ezen a héten az évszakról tanultak összefoglalása zárta, hogy jövő héttől már csak a várva várt, szívet és testet melengető tavasszal kapcsolatos dolgokkal foglalkozhassunk.

A betegségek miatti alacsony létszám okán a Shetland és Dartmoor csoport délelőtti foglalkozásait összevontuk. Ez igen jó húzóerőt jelentett a kisebbek számára, a nagyok pedig felelősségük teljes tudatában fokozattan aktívak és koncentráltak voltak az „órákon”.

A téli sportok átismétlése során Ádám kiselőadása saját síelő élményeiről mindenkiben nyomott hagyott. Olyannyira, hogy Denis otthon már tudálékosan magyarázta, hogy a fekete pálya azért könnyebb mint a piros, mert ahogy az térképen is látszik, egyenes, a piros pedig hullámos…

A hó ugyan elolvadt, de még idén utoljára hóembert készítettünk: fekete kartonra fehér zsírkrétával és vatta ragasztásával. A kicsik még utoljára hallottak egy-két téli mesét, mint például a korcsolyázó kacsa történetét. Ennek kapcsán a viasszal előrerajzolt kacsák vízfestékkel való elővarázsolása nagy meglepetést okozott számukra. Különösen Bende arcán látszott igazi megdöbbenés. A Falabellások nagy érdeklődéssel és odafigyeléssel fogadták a hét során Ms Csilla és Ms Andi által tartott intenzív szókincs-fejlesztő foglalkozásait.

Az egyéni fejlesztő foglalkozások mindhárom csoportban óriási sikerrel zajlanak. A gyerekek imádják a kis műanyag lapokat a keretbe helyezni, észre sem véve, hogy eközben milyen elmélyülten használják okos kis fejüket egy-egy logikai probléma megoldásában.

Sven és Eduard egyre mélyebb barátságot köt. Mivel Eduard csak angol nyelven tudja magát megértetni társaival, ez Sven számára igen jótékony hatású kapcsolatnak ígérkezik hosszú távon.

 

 

A héten Ramóna nálunk ünnepelte 7. születésnapját. Hableányos mesezsúrt szerveztünk neki, a szobákból tengert és tengerpartot varázsolva. Rami szeptember óta jár hozzánk, a csoport egyik vezető egyénisége. Nagyon kedves és segítőkész kislány. Angol nyelvfejlődésével kapcsolatban – kései kezdés miatti- szeptemberi aggodalmunk hamarosan eloszlott, látva hihetetlen fogékonyságát és nyitottságát. Rami mára képes angolul egyszerű mondatokat formálni, és a legtöbb esetben angolul fordul tanárához, Ms Andihoz. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szülinapok élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr581795205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása