HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

Kinghts and Queens of England

2011.07.31. 20:25 Green Pony Nyelvovi

Előző héten ismét átfogóbban foglalkoztunk a szigetországgal. A brit történelem és kultúra szerepelt a központban. Mivel ezúttal az átlagéletkor nem haladta meg a 6 évet, kicsit simább vizekre eveztünk és e korosztály számára emészthető és élvezetes tevékenységek során próbáltuk beléjük „csempészni” ennek a nagy múltú népnek a történelmét, ismereteit, persze jelentős angol nyelvi tudással tarkítva.

Az első dolog, amire minden alkalommal rávetítünk, hogy hol is található Nagy Britannia a Földgömbön, illetve mely fő tartományokból áll, és azoknak mik a szimbólumai, színei, jellemzői. Most is kaptak a gyerekek munkafüzetet, melybe nagy lelkesedéssel vágták, ragasztották, színezték a hét során elkészült sok-sok információt hordozó anyagot.   

Az időjárás igazi nyári kánikulával ajándékozott meg minket a héten.  Ennek megfelelően a gyerekek minek is örülhettek volna jobban, mint annak a mókás hernyó játéknak, melynek megannyi lábából és csápjaiból száz felé fröcskölt a víz. a kinti játékok során azonban számtalan hagyományos angol gyermekdallal, mondókával körjátékkal ismertettük meg a gyerekeket, melyekből a nagy kedvenc a „London bridge is falling down”  és a „What’s the time Mr Fox?” .  Nagy érdeklődéssel forgatták a krikett ütőt is. Habár ennek az igazi angol úri sportnak a bonyolut szabályait persze földi halandó nem ismeri, hiszen  a Britannica Encyclopedia is legalább 40 oldalon keresztül taglalja, a gyerekek nagy élvezettel ütögették a labdát a kapukon át.

A hét – főleg a lányok körében – legnépszerűbb tevékenysége a koronakészítés és királynőválasztás volt. (Természetesen valamennyi szépséges táboros kislány királynő lehetett) A palást, országalma és jogar megtette a hatását. Néhány percre mindegyikük igen fenségesen tudott viselkedni, egy teljes ország irányításának feladatát cipelve hátukon… A fiúk öröme sem maradt el, ők lehettek a királynő védelmezői, testőrei, lovagjai, mely tisztséget megfelelő büszkeséggel és komolysággal viseltek…

A szokásos pénteki táborzáró teadélutánon természetesen ismét a brit eleganciának adtunk teret, csodálatosan megterített asztalunkkal és az azon kínált angol fekete teával és a hozzá járó angol piskóta (Victorian sponge cake).

 

Szólj hozzá!

Címkék: táborok little britain brit hagyományok

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr963115078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása