HTML

 

Green Pony Nyelvovi - Az érdi angol óvoda

Az érdi Green Pony Angol Nyelvovi hétköznapjait, ünnepségeit, táborait, ovisainak mindennapját bemutató blog.

A nyelvovi.hu legfrissebb bejegyzései

Nincs megjeleníthető elem

I love you, you love me, we are a happy family...

2011.11.23. 15:26 Green Pony Nyelvovi

A legismertebb zöldségeket – mint a paradicsom, paprika, uborka – már jól ismerte minden gyermek, hiszen reggeli, uzsonna alkalmával is számtalanszor találkoznak velük. Újdonságot jelentett a karalábé, a káposzta, a karfiol és a padlizsán felismerése, melyek "növényi" állapotukban nem hasonlítanak például egy karfiollevesre. De ugyanígy rácsodálkoztak a  krumpli, hagyma, retek, és répa teljes, friss alakjára, mert hogy egész máshoz emlékeznek rájuk amikor azok már a tányérukon várják, hogy elfogyasszák őket. Egy kis párosító játékot is kitaláltunk, nehezítésképp. Az egyes zöldségeket össze kellett párosítani a levelükkel.  Ezalatt persze megtanulták azt is, hogy a zöldségek közül sok a föld alatt nő, de van olyan is, ami jóval a föld fölött, például a futóbab.
Annak tisztázása után, hogy mi a különbség a zöldségek és gyümölcsök között, megtanultuk azt is, hogy a paradicsom mindkét osztályba besorolható, a gomba pedig egyikbe sem.
Ezen a héten Zsombi minden foglalkozást nagyon élvezett, hiszen megcsillogtathatta széles körű tudását a gombák témakörében. Engem megelőzve sorolta a különböző ehető és mérgező gombafajták neveit, egyszer sem keverve össze őket. A csiperke és a légyölő galóca mellett a gyerekek "találkoztak" a mérges pókhálógombával, a nagy őzlábgombával, a róka és a laskagombával és a párducgalócával is. A gombák változatossága annyira megihlette Ms Szilvit, hogy hiszen közösen elkészítették egy jó adag rántott gombát ebéd előtti csemegeként.
Miután a "Répa" című mesét kívülről megtanulták és eljátszották, megbeszéltük azt is, hogy mi mindent lehet a répából készíteni. És bár a répalé és a répasaláta nem mozgatta meg a gyerekek fantáziáját, de a répatortát már nagyon lelkesen készítették- és ették uzsonnára :).
A téma lezárásaként pénteken ellátogattunk a közeli zöldségeshez, ahol mindenki egy-egy zöldséget és gyümölcsöt választott és fizetett ki játékpénzzel alkalmi zöldségesként a pult mögé álló Ms Katinak. Bár tízórai, és uzsonna alkalmával a répa és a paprika nem mindig közkedvelt, aznap amikor a gyerekek saját kezükkel választhatták ki és vásárolhatták meg a zöldségeket, minden elfogyott :)
A Shetland csoportban formákról esett a legtöbb szó a héten. Noa és Viki különösen élvezték a szembekötős játékot, amikor is vakon kellett kitapogatni az eléjük helyezett síkidomokból egy egy meghatározott formát.  Nagyon komolyan vették a feladatlapok helyes kitöltését, mely minden nap valahogyan kapcsolódott a síkidomokhoz. Hanna még annak ellenére is lelkesen válogatta a négyzeteket a körök és háromszögek rengetegéből, hogy nem állt rendelkezésre kedvenc színes ceruzája – a piros.
A Falabellások ezúttal a család témakörét dolgozták fel, melyhez kapcsolódva lelkesen és nagy ölelésekkel kísérve énekelték az „I love you, you love me” című nagy sikerű Barney slágert. Nagyon kedves család montázsok készültek  Ms Márti keze munkáját is dicsérve. A gyerekek nagyon ügyesen meghatározták szüleik, testvéreik hajának színét és formáját, jellegzetes ruházatát. Hogy a játékba a családokat is bevonjuk kicsit, az elkészült képekre nem írtuk rá a családok neveit, csak ezt: „Találd ki, ki-kicsoda a családban?” Reméljük kellemes szórakozásra, és némi vidámságra adtunk okot az öltözőben várakozóknak.  Angi t még azzal is tisztában volt, hogy szülei mit dolgoznak s ezt ekképp határozta meg nekünk: „Az én anyukám számolni szokott a munkahelyén, az apukám meg bácsikkal beszélget…”

 

Szólj hozzá!

Címkék: élet az oviban

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvovi.blog.hu/api/trackback/id/tr73406157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása